Tæt på stationen

Kongens Nytorv ligger i Københavns centrum. Pladsen er fra 1670 og er omgivet af fornemme bygninger og palæer som Det Kongelige Teaters Gamle Scene og et af Danmarks fineste hoteller, Hotel D’Angleterre. Fra stationen kan du tage rulletrapper direkte ind i stormagasinet Magasin, hvorfra der også er adgang til gågaden Strøget, hvor shoppelysten kan få frit spil. Klods op ad Kongens Nytorv ligger den gamle havnekanal Nyhavn, som sitrer af sommerstemning i juli og august, mens duften af gløgg og brændte mandler hænger i luften i december. For enden af Nyhavn finder du også Skuespilhuset, der er en del af Det Kongelige Teater, og den nye bro, Inderhavnsbroen, som forbinder Nyhavn med Christianshavn.

Fakta om Kongens Nytorv

  • Linjer: M1 og M2 og M3

  • Indviet: Maj 2003

  • Passagertal: 23.700 daglige passagerer

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Nu kan du komme hele byen rundt med Cityringen

Læs mere om hovedstadens nyeste metrolinje og de 17 nye stationer, der binder brokvartererne, Frederiksberg og Indre By sammen.

M3 Cityringen

Planlæg din rejse

På Rejseplanen.dk kan du planlægge din rejse med Metroen, busser, tog og S-tog

Gå til Rejseplanen

Læs om den kommende linje til Sydhavn

Sydhavnslinjen

Meget mere metro

Fremtiden har været førerløs siden 2002, hvor Københavns metro for første gang kunne sende passagerer afsted i de underjordiske tunneler i et tog uden fører. I hovedstaden bygger vi hele tiden mere metro, og i øjeblikket er vi i gang med at udvide metronettet med fem nye stationer i Sydhavn og to nye stationer i Nordhavn.

Metrobyggeri er store, komplekse projekter fyldt med spændende arkitektoniske, ingeniørmæssige og logistiske udfordringer.

Læs mere om, hvordan vi bygger metro

Læs om Nordhavnslinjen der åbner i 2020

M4 til Nordhavn

Hvis der udføres sporarbejde, kan du altid tage metrobus

Fra Kongens Nytorv kører metrobusserne i retning mod Lufthavnen/Vestamager fra stoppestedet i Holmens Kanal ud for stationen/Magasin og i retning mod Vanløse fra stoppestedet i Holmens Kanal ud for Det Kongelige Teater.

På billedet kan du se, hvor metrobusserne kører fra ved Kongens Nytorv.

Psst… Klik på stationerne og få vist info og afgange
Du kan også finde din rejse på rejseplanen
Gå til rejseplanen

Metroen har fire linjer og en forlængelse på vej.

Vælg din station på kortet herunder

M1
M1
Vestamager
M2
M2
Kbh Lufthavn
M3
Cityringen
M4
M4
Kbh H. - Orientkaj
M4
M4
Færdig — 2024