Hent faktaark om M4 til Sydhavn og Valby

Hent faktaark om åbningen

Se mere om kunsten på stationerne

Gå til Sydhavnskunst

Havneholmen

Metrostationen Havneholmen ligger på det tidligere parkeringsområde bag Fisketorvet. Med stationspladsen bliver der skabt et nyt byrum, som både bliver trafikknudepunkt og handelsdestination, men også et grønt og roligt åndehul med attraktive og trygge opholdssteder.

Hent faktaark om Havneholmen

Download
Grafik af Havneholmen

Enghave Brygge

Stationspladsen ved Enghave Brygge er en del af transformationen af det tidligere havne- og industriområde til et attraktivt blandet erhvervs- og boligkvarter. Pladsen skal være et levende samlingspunkt for den nye bydel med grønne bede, siddepladser, udeservering, en allé med træer og en opholdstrappe ned til vandet.

Hent faktaark om Enghave Brygge

Download
Grafik af Enghave Brygge

Sluseholmen

Metrostationen Sluseholmen ligger for enden af Fordgraven i et område, som er under stor udvikling med mange nye boliger og erhvervsbygninger på vej. Stationspladsen bliver et naturligt centrum for passagerer, beboere og ansatte i området – et samlingspunkt og mødested med gode muligheder for at købe mad og drikke fra de omkringliggende cafeer.

Hent faktaark om Sluseholmen

Download
Grafik af Sluseholmen

Mozarts Plads

Metrostationen Mozarts Plads ligger i udkanten af pladsen, hvilket giver god mulighed for ophold i området omkring stationen. Pladsen vil fortsat være et trafikalt omdrejningspunkt, men den sociale del styrkes, idet pladsen indrettes som et grønt byrum med mulighed for ophold, events og andre aktiviteter.

Hent faktaark om Mozarts Plads

Download
Grafik af Sluseholmen

København Syd

København Syd bliver i fremtiden en af Danmarks største stationer, hvor Metroen, S-tog, regional- og fjerntog mødes. Hele bydelen omkring stationen er fortsat i udvikling, og mange nye borgere, butikker og virksomheder er fx flyttet til den store nabo Grønttorvet.

Stationspladsen bliver både transitplads for rigtig mange passagerer, samtidig med, at den skal fungere som udeareal for lokalområdet, bl.a. studerende ved NEXT Sukkertoppen og kvarterets børn og unge.

Hent faktaark om København Syd

Download
Grafik af København Syd