Tæt på stationen

Over jorden løber trafikken langs Østerbrogade og Blegdamsvej, mens metroen stopper 20 meter under jorden. Når du træder ud i stationsrummet, bliver du reflekteret af stationens vægbeklædning, som består af glasplader med små striber af spejlrefleks. På den måde varierer stationens udsmykning alt efter, hvem der er i rummet. På dage, hvor F.C. København spiller kampe i den nærliggende Telia Parken, vil rummet være hvidt og blåt, og 1. maj vil rummet farves rødt af svajende faner, når Arbejdernes Internationale Kampdag afholdes i Fælledparken. På travle tidspunkter vil tusindvis af forskellige tøjfarver spejle sig i glasset, og på rolige dage vil væggene fremstå enkle og elegante. Stationen skal vise Østerbrokvarterets skiftende puls.

Fakta om Trianglen

  • Linjer: M3

  • Indviet: i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 11.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Trianglen

Metrostationen Trianglen åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Gruspladsen ved Trianglen er tænkt ind i planerne for metrostationen som foyer eller overgang mellem det trafikerede byrum og den rolige Fælledpark.

Under 'Åben Tegnestue'-arrangementerne, hvor lokale borgere kunne komme med ideer til metroforpladserne, var der et udtalt ønske om, at stationen blev anlagt på en måde, så det fortsat vil være muligt at få besøg af cirkus. Det er indarbejdet i planerne for Trianglen, så stationselementerne i gadeplan er trukket ud i siderne af pladsen, således at der er plads til en stor grusplads.

Se skitse af stationspladsen

Vi indsætter metrobusser, hvis vi lukker for metrodriften i forbindelse med større sporarbejder

På kortet kan du se, hvor metrobusserne holder. Hvis du skal mod Nørrebros Runddel, kan du finde metrobussen på Østerbrogade ved Odensegade. Hvis du skal mod Østerport, kan du finde bussen på modsatte side af Østerbrogade.

Metroen har fire linjer og en forlængelse på vej.

Klik på stationerne og få mere information

M1
M1
Vestamager
M2
M2
Kbh Lufthavn
M3
Cityringen
M4
M4
Kbh H. - Orientkaj
M4
M4
Færdig — 2024

Metroen har fire linjer og en forlængelse på vej.

Klik på kortet herunder og find info om stationerne

M1
M1
Vestamager
M2
M2
Kbh Lufthavn
M3
M3
Cityringen
M4
M4
Kbh H. - Orientkaj