Tæt på stationen

Over jorden løber trafikken langs Østerbrogade og Blegdamsvej, mens metroen stopper 20 meter under jorden. Når du træder ud i stationsrummet, bliver du reflekteret af stationens vægbeklædning, som består af glasplader med små striber af spejlrefleks. På den måde varierer stationens udsmykning alt efter, hvem der er i rummet. På dage, hvor F.C. København spiller kampe i den nærliggende Telia Parken, vil rummet være hvidt og blåt, og 1. maj vil rummet farves rødt af svajende faner, når Arbejdernes Internationale Kampdag afholdes i Fælledparken. På travle tidspunkter vil tusindvis af forskellige tøjfarver spejle sig i glasset, og på rolige dage vil væggene fremstå enkle og elegante. Stationen skal vise Østerbrokvarterets skiftende puls.

Fakta om Trianglen

  • Linjer: M3

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 11.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra åbningsfesten samt de 17 nye metrostationer her.

 

Trianglen

Metrostationen Trianglen åbner i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Gruspladsen ved Trianglen er tænkt ind i planerne for metrostationen som foyer eller overgang mellem det trafikerede byrum og den rolige Fælledpark.

Under 'Åben Tegnestue'-arrangementerne, hvor lokale borgere kunne komme med ideer til metroforpladserne, var der et udtalt ønske om, at stationen blev anlagt på en måde, så det fortsat vil være muligt at få besøg af cirkus. Det er indarbejdet i planerne for Trianglen, så stationselementerne i gadeplan er trukket ud i siderne af pladsen, så der er plads til en stor grusplads.

Se skitse af stationspladsen