Verdens bedste metro

Med ned til to minutter mellem de førerløse tog og en høj driftssikkerhed er Metroen i København flere gange blevet kåret som verdens bedste.

Metroen er en bæredygtig, hurtig og sikker måde at komme rundt i København, og dagligt rejser omkring 180.000 passagerer med Metroen. Siden åbningen i 2002 har over en halv milliard passagerer rejst med Metroen.

Snart bliver Metroen udvidet med Cityringen. Med Cityringen kommer der 17 nye stationer i det centrale København, og desuden udvides metronettet mod Nordhavn og Sydhavn.

Metroens system er baseret på små tog med hyppige afgange og kan derfor transportere flere passagerer på kortere tid. Metroen har ikke en fast køreplan og kører med ned til hvert andet minut i myldretiden

Se Metroens køreplan

Metroens daglige drift varetages af vores private driftsoperatør Metro Service

Metroselskabet er et transport-, udviklings- og anlægsselskab.

Erfaring, præcision og vedholdenhed
 
Vi har det overordnede ansvar for driften af Københavns Metro med over 64 millioner passagerer om året, og vi udvider metronettet med Cityringen samt en metrolinje til Nordhavn og Sydhavn.
96 procent af kunderne siger, at de er godt tilfredse med deres rejser i metroen, der kører 24 timer i døgnet. Det er unikt, og vi arbejder for hele tiden at følge op og sikre, at vi fortsat kan holde et højt niveau.
Vores metrobyggerier er internationale mega-projekter, der kræver stor erfaring, præcision og vedholdenhed. Fra de store linjer bliver tegnet på et kort til detaljerede analyser og vedtagelsen af en anlægslov. Fra dialogen med omgivelserne til styringen af over 20 store byggepladser med mere end 1.500 medarbejdere. Fra tilpasningen til et internationalt arbejdsmarked under forandring og til færdiggørelsen af hele byggeriet, hvor vi borer 42 kilometer tunnel under byen og bygger 24 moderne stationer.

Metroens stationer
Metroens stationer er brugervenlige. De falder naturligt ind i omgivelserne og signalerer tydeligt "metro"

Arkitekturen