Tæt på stationen

Metrostationen ligger nær Tagensvej tæt på den kommende Niels Bohr bygning samt det nuværende Nørre Campus, der er en del af Copenhagen Science City, som rummer Københavns Universitets Sundheds- og Natur og Biovidenskabelige Fakulteter. Få minutters gang fra stationen finder du det aktive kulturhus Osramhuset, mens du også kan komme hurtigt hen til den hyggelige Balders Plads, hvor der ofte afholdes loppemarkeder og jazz-koncerter. I stationsrummet under Skjolds Plads består vægbeklædningen af vinklede paneler af strukturglas med en sølvfarvet bagside, som reflekterer lyset og fylder rummet med et sølvfarvet skær. Legen med lyset er en hilsen til områdets naturvidenskabelige miljø, hvor lys og naturvidenskab til daglig går hånd i hånd.

Fakta om Skjolds Plads

  • Linjer: M3

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 7.000 daglige passagerer i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra åbningsfesten samt de 17 nye metrostationer her.

Skjolds Plads

Metrostationen Skjolds Plads åbner i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Metrostationen ligger i Haraldsgade, hvor hovedtrappe, elevatorer og ovenlys er placeret på en midterrabat.

På arealet, hvor Sigurdsgade og  Fafnersgade før løb ud i Haraldsgade, er der anlagt en ny plads med træer og bænke, der byder til ophold.

Se skitse over stationspladsen