Tæt på stationen

Metrostationen ligger lige ved Nørrebrogade og i det ene hjørne af Assistens Kirkepård. Her kan du enten begive dig ud i Nørrebros gader, eller du kan slentre en tur på den historiske kirkegård. Under jorden har vægbeklædningen gullige teglsten ladet sig inspirere af områdets teglstensbygninger og de mange monumenter på Assistens Kirkegård. Metrostationen har som den eneste station ét stort ovenlys i stedet for flere små som tilfældet på andre stationer. Når solen står rigtigt, vil lyset derfor vælte ned over dig, når du befinder dig i stationsrummet på Nørrebros Runddel.

Fakta om Nørrebros Runddel

  • Linjer: M3

  • Indviet: i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 7.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Nørrebros Runddel

Metrostationen Nørrebros Runddel åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen. 

Metrostationen er placere på hjørnet af Nørrebrogade og Jagtvej på det område af Assistens Kirkegård, som er udlagt til parkområde . Stationspladsen er beplantet, så det indgår naturligt i den øvrige park sammen med graverboligen og med mulighed for ophold i parken.

Se skitse over stationspladsen

Vi indsætter metrobusser, hvis vi lukker for metrodriften i forbindelse med større sporarbejder

På kortet kan du se, hvor metrobusserne holder. Metrobussen mod Østerport holder på Jagtvej mellem Nørrebros Runddel og Prinsesse Charlottes Gade. Metrobussen mod Frederiksberg holder på modsatte side af Jagtvej.