Verdens bedste metro

Med ned til to minutter mellem de førerløse tog og en høj driftssikkerhed er Metroen i København flere gange blevet kåret som verdens bedste.

Metroen er en bæredygtig, hurtig og sikker måde at komme rundt i København, og dagligt rejser omkring 360.000 passagerer med Metroen.

Siden åbningen i 2002 har over 1,5 milliard passagerer rejst med Metroen.

Metroen blev i september 2019 udvidet med M3 Cityringen med 17 nye stationer i det centrale København, og senest i marts 2020 er M4 åbnet med 8 stationer mellem København H og Orientkaj i Nordhavn. M4 udvides til Sydhavn i 2024.

Metroens system er baseret på små tog med hyppige afgange og kan derfor transportere flere passagerer på kortere tid. Metroen har ikke en fast køreplan og kører med ned til hvert andet minut i myldretiden

Se Metroens køreplan
Metrostation
grafik: Metro: 12 g | S-tog: 14 g | Elbil: 12-19 g | Fossilbus: 124 g | Bil: 138 g

Tallene er fra 2022 og er hentet fra de forskellige transportselskabers årsrapporter. Tallene viser mængden af CO2, der udledes ved fremdrift, når én person kører en kilometer.

Metroen er dit klimavenlige valg gennem byen

Næst efter din cykel er Metroen det mest bæredygtige transportmiddel, du kan vælge. Det skyldes primært, at Metroen er eldrevet, at mange benytter den hver dag, og at den er designet med en minimumslevetid på 100 år. Med sin lange levetid vil Metroen blive brugt af milliarder af rejsende.