Orientkaj

Orientkaj metrostation åbner i starten af 2020 sammen med Nordhavn metrostation. Metroen til Nordhavn er en afgrening til Cityringen.

Som den eneste af de nye metrostationer ligger Orientkaj over jorden på en højbane, og stationen får et lokalt arkitektonisk præg. Bydelen og bygningerne ved stationen er planlagt som Den Hvide By, og derfor er stationen udført med hvide mosaikker på trapper og elevator, mens selve stationsrummet fremstår hvidt indvendigt og med en udvendig beklædning i lyst aluminium, der spejler himlen.

M4 Nordhavn åbner d. 28. marts - læs mere

Vidste du, at:

  • Vi bygger to metrostationer i Nordhavn. Den underjordiske station Nordhavn og højbanestationen Orientkaj. Højbanen kan senere forlænges til Ydre Nordhavn.

  • Nordhavn og Orientkaj metrostationer får tilsammen cirka 9.000 daglige påstigere i 2025.

  • Du kan komme fra Orientkaj til Kongens Nytorv på 7 minutter.

Orientkaj

Metrostationerne Orientkaj og Nordhavn åbner i starten af 2020.

Orientkaj metrostation bliver en ny type højbanestation på metroen. Der bliver længere mellem søjlerne under højbanen end på den eksisterende metro, hvilket giver nye muligheder for grønne områder og cykelstier samt for ophold under banen.

Stationen bliver et markant element i bydelen, og fra perronen vil der være udsigt over havnen og den nye by, der bliver opført i Nordhavn.