Tæt på stationen

Mellem den sommerpopulære havnepromenade Islands Brygge, Københavns Universitet Amager, DR Byen og det nordligste stykke af Amager Fælled ligger Islands Brygge Station. Studerende på Københavns Universitet bruger stationen hele året for at komme til og fra studie, og i sommermånederne bruges stationen især, når badelysten og sulten for is melder sig københavnerne. Tæt på stationen ligger også kollegierne det kubiske Bikuben og det cirkelrunde Tietgenskollegium, som begge er eksempler på den innovative, eksperimenterende arkitektur, der er blevet en del af det københavnske bybillede.

Fakta om Islands Brygge

  • Linjer: M1

  • Indviet: Oktober 2002

  • Passagertal: 7.200 daglige passagerer

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: En

Planlæg din rejse

På Rejseplanen.dk kan du planlægge din rejse med Metroen, busser, tog og S-tog

Gå til Rejseplanen

Læs om den kommende linje til Sydhavn

Sydhavnslinjen

Meget mere metro

Fremtiden har været førerløs siden 2002, hvor Københavns metro for første gang kunne sende passagerer afsted i de underjordiske tunneler i et tog uden fører. I hovedstaden bygger vi hele tiden mere metro, og i øjeblikket er vi i gang med at udvide metronettet med fem nye stationer i Sydhavn og to nye stationer i Nordhavn.

Metrobyggeri er store, komplekse projekter fyldt med spændende arkitektoniske, ingeniørmæssige og logistiske udfordringer.

Læs mere om, hvordan vi bygger metro

Læs om beslutningsprocessen frem mod en ny metrolinje

Hvordan bliver nye linjer besluttet?

Hvis der udføres sporarbejde, kan du altid tage metrobus

Fra Islands Brygge kører metrobusserne i retning mod Vestamager fra stoppestedet på Ørestads Boulevard og i retning mod Vanløse fra stoppestedet i Njalsgade.

På billedet kan du se, hvor metrobusserne kører ved Islands Brygge.