Tæt på stationen

Nordhavn station er M4-linjens første stop efter Østerport og det første metrostop i den nye bydel Nordhavn. Herfra kører toget videre til linjens endestation Orientkaj.

Metrostationen er placeret ud mod det centrale bykvarter Århusgade ved Kalkbrænderihavnsgade. I Århusgadekvarteret finder man et bredt udvalg af spændende aktiviteter og kulturelle oplevelser til alle tider af året - fra badning i Nordhavns havnepromenade Sandkaj og friluftsaktiviteter i 24 meters højde på Konditaget Lüders til filmoplevelser i bydelens bæredygtige biograf.

Skift til S-tog
Nordhavn har en varm og dyb rød farve, der signalerer trafik, transport og transit. Den røde farve går igen på de metrostationer, hvor der er mulighed for at skifte til S-tog. Det gælder Nordhavn, Østerport, Nørrebro og København H. Den dybe røde farve er derfor en hilsen til S-togene og DSB.


Læs mere om M4


Fakta om Nordhavn

  • Linjer: M4 og S-tog

  • Indviet: I slutningen af marts 2020

  • Passagertal: Nordhavn og Orientkaj metrostationer får tilsammen cirka 9.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

  • Rejseeksempel: Fra Nordhavn til Kongens Nytorv på 4 minutter.

Nordhavn station

Metrostationen Nordhavn udgør, sammen med metrostationen Orientkaj, metroens foreløbige betjening af Nordhavnsområdet.

Nordhavn station er placeret på den kommende Nordhavns Plads i det nye Århusgadekvarter. Stationen ligger ud mod Århusgade ved Kalkbrænderihavnsgade.

Metrostationen bliver forbundet med Nordhavn S-togsstation med en gangtunnel under Kalkbrænderihavnsgade, så det bliver nemt at skifte mellem metro og S-tog. Det er planen, at S-togsperronen på et tidspunkt skal rykkes lidt længere mod nord, så gåafstanden bliver kortere mellem S-tog og metro.

Vi indsætter metrobusser, hvis vi lukker for metrodriften i forbindelse med større sporarbejder

På kortet kan du se, hvor metrobusserne holder. Du kan finde metrobusserne på hjørnet af Kalkbrænderihavnsgade og Århusgade.