Billettyper

01
Rejsekort
Med rejsekort kan du bare tage af sted og lade rejsekort beregne prisen for din rejse - du får 20% rabat udenfor myldretiden. Vælg mellem 5 typer af rejsekort. Du kan læse mere og bestille dit kort på Rejsekorts hjemmeside.
02
Periodekort
Med periodekort kan du køre ubegrænset inden for et selvvalgt antal zoner og spare penge over en bestemt periode. Brug f.eks. mobilpendlerkort i app’en 'DOT Billetter'
03
Periodebilletter
Med periodebilletter kan du rejse frit i et afgrænset tidsrum inden for et afgrænset område. Dette kan være en fordel, hvis du rejser som turist eller i forbindelse med events og lignende
04
Enkeltbilletter
Med enkeltbilletter kan du købe billet til engangsrejser samt tilkøbe billetter til børn, cykler eller dyr. Her kan du bl.a. bruge SMS-billetter eller app’en 'DOT Billetter'
05
DOT SMS-billetter  
Når du køber DOT SMS-billetter, betaler du over din telefonregning. Du kan købe op til 8 zoner og skal have et +45 telefonnummer. Du kan også hente DOT Billetter app, som gør det nemt at købe billetter og kort på farten.

Rejs 20% billigere udenfor myldretiden

Med et rejsekort får du ikke kun en enkel måde at rejse på tværs af landet på. Du får også rejsen 20 % billigere, hvis du rejser udenfor myldretiden. Læg dine rejser mandag-fredag kl 11-13 og 18-07 samt i weekenden og betal mindre, også for cykler og hunde.

Rådhuspladsen metro nat
zonekort

Højst tre zoner med metroen

Når du køber en billet, betaler du for antallet af zoner, som du kører i inklusiv den zone, hvor din rejse starter. Dog betaler du højst for tre zoner, hvis du udelukkende rejser med metroen – også selvom metroen kører i zonerne 1-4.

Læs mere om zonesystemet på DOT

Mere metro koster lidt mere

Da Cityringen blev taget i brug, betød det samtidig, at passagererne skal betale et tillæg for at køre med metroen. Tillægget er lovbestemt som en del af finansieringen af Cityringen og betyder, at metrokunder, der bruger almindeligt rejsekort, skal betale 1,75 kr. ekstra i myldretiden og 1,40 kr. ekstra uden for myldretiden. Derfor skal du huske at tjekke Rejsekortet ind på en af rejsekortstanderne på metrostationen, også når du skifter fra bus eller tog.

Også metrokunder med pendlerkort skal betale mere - nemlig 70 kr. ekstra for en periode på 30 dage. 

Læs mere om tillægget hos DOT

rejsekort
Del af DOT

Metroen er en del af DOT

Metroselskabet, DSB og Movia samarbejder om at skabe en bedre og mere sammenhængende offentlig transport på Sjælland og Øerne.

Læs mere om DOT