Tæt på stationen

På grænsen mellem Nørrebro og Nordvest finder du Nørrebro Station, som indtil 2019 har fungeret som S-togstation, men som nu har fået selskab af en underjordisk metrostation. Stationen ligger lige i nærheden af Den Røde Plads, hvor Nørrebros lokale står på skateboard, spiller musik, afholder loppemarkeder og meget mere. På tre af Cityringens stationer bliver stationsrummenes vægge beklædt med røde keramiske plader, hvoraf Nørrebro er den ene. Den røde farve er en hilsen til S-togene, som derfor også kan findes på metrostationerne København H og Østerport, hvor der ligeledes kan skiftes mellem metro og S-tog.

Fakta om Nørrebro

  • Linjer: M3

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 20.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Kom med til åbningsfest!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbner søndag den 29. september. Vær med til at fejre de 17 nye metrostationer og prøv en tur i de nye tog. Læs hele programmet

Aktiviteter

Nørrebro

Nørrebro

Metrostationen Nørrebro åbner i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Metrostationen ligger parallelt med S-togs-højbanen på Folmer Bendtsens Plads, hvor der i fremtiden kun vil køre busser og cykler i gaden.

Hovedtrappe, elevatorer og ovenlys er placeret på det udvidede fortovsareal, mens cykelparkering og cykelpassage er placeret på den anden side af højbanen. Det areal, der før fremstod sm bagsiden af stationen, bliver en aktiv del af byrummet.

Se skitse over stationspladsen