Tæt på stationen

I midten af Kongens Nytorv mellem prominente seværdigheder som Nyhavn, Det Kongelige Teater og Magasin står statuen af Christian d. 5. til hest, og 20 meter under Rytterstatuen kører Cityringen forbi. Metrostationen på Kongens Nytorv forbinder de eksisterende metrolinjer M1 og M2 med Cityringen, og stationerne er forbundet af en gangtunnel, så du hurtigt kan hurtigt skifte mellem de forskellige linjer. Den nye stations vægge er beklædt med norsk skiffer i grå farver – som også er tilfældet for Frederiksberg – for at vise, at der kan skiftes mellem Cityringen og de øvrige metrolinjer på disse to stationer.

Kongens Nytorv er den eneste station, hvor du kan skifte imellem hver af de fire metrolinjer. I 2025 forventes Kongens Nytorv også at være Danmarks tredje mest benyttede station med 90.000 daglige passagerer kun overgået af Hovedbanegården og Nørreport.

Fakta om Kongens Nytorv (M3)

  • Linjer: M1, M2, M3 og M4

  • Indviet: September 2019 (og oktober 2002)

  • Passagertal: 90.000 daglige passagerer i 2025 (alle linjer)

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

 

 

Kongens Nytorv

Den nye metrostation på Kongens Nytorv åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Efter byggeriet af den nye station på Kongens Nytorv er pladsen genskabt med 900.000 chaussésten og 80 kejserlindetræer plantet i en rotunde omkring Krinsen.

Den nye og den gamle station har fået en fælles hovedtrappe for enden af Strøget. Der er desuden to bagtrapper, en ny ved Det Kongelige Teater og den allerede eksisterende via cykelkælderen ud for Magasin. Der i alt fire elevatorer til stationerne. 

Se skitse over stationspladsen