Tæt på stationen

Metrostationen ligger på Oslo Plads, som placerer sig uhyre tæt på Østre Anlægs nordlige ende. Stationen befinder sig inden for få minutters gang til smukke københavnske steder som det gamle fæstningsanlæg Kastellet eller de gule militærboligkvarter Nyboder. Tager du metroen til Østerport, bliver du – ligesom på Nørrebro og København H – mødt af røde keramiske paneler, der viser, at du kan skifte til S-tog. Fra metrostationen går der er en underjordisk gang, som giver dig mulighed for hurtigt at skifte til de øvrige transportformer på Østerport Station, der også forbinder S-tog og regionaltog.

Fakta om Østerport

  • Linjer: M3 samt S-tog og regionaltog. Desuden M4 fra begyndelsen af 2020.

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 18.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Kom med til åbningsfest!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbner søndag den 29. september. Vær med til at fejre de 17 nye metrostationer og prøv en tur i de nye tog. Læs hele programmet

Østerport

Metrostationen Østerport åbner i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Metrostationen ligger på Oslo Plads ud for karéen mellem Kristianiagade og Østbanegade. Det tidligere parkeringsareal er inddraget til stationspladsen, hvor hovedtrappe, elevatorer og ovenlys er placeret.

På stationspladsen bliver der plantet træer, som spiller sammen med resten af Dag Hammarskjölds Allé. Der indrettes cykelparkering både på stationspladsen og i området omkring.

Se skitse over stationspladsen

Støjregler og støjmålinger

Hvor meget må byggeriet støje?