Tæt på stationen

Metrostationen Marmorkirken ligger ikke blot ved siden af den smukke gamle kirke – den placerer sig også i midten af et Københavns ældste kvarterer, hvor store københavnske seværdigheder som Amalienborg Slotsplads, Langelinie og Kongens Have ligger inden for få minutters gang. Derudover byder området også på en række museer, deriblandt Designmuseum Danmark, Davids Samling, Amalienborgmuseet og Medicinsk Museion. Under jorden er væggene på Marmorkirkens metrostation beklædt med sandfarvede kalkstenspaneler i en varm og gylden farve, som er inspireret af de palæer, der ligger over jorden. Sandstenen er kendetegnet ved at indeholde små fossiler, der er millioner af år gamle – og det kan både være forstenede søpindsvin eller blæksprutter. Særligt for metrostationen under Marmorkirken er stationens dybde. Når du står på stationens nederste perron, befinder du dig 30 meter under jordens overflade.

Fakta om Marmorkirken

  • Linjer: M3 og M4

  • Blev indviet i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 12.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Marmorkirken

Metrostationen Marmorkirken åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Stationen er placeret bag Marmorkirken ud mod Store Kongensgade. Med stationens forplads har området fået et nyt byrum, hvor man kan slå sig ned og tage en pause.

Frederiksstaden og Marmorkirken er kendt for brugen af granit og kalksandsten. Belægningen på pladsen og omkring kirken er derfor en blanding af granit og betonsten, som spiller sammen med bydelens udtryk - og som dermed skaber et attraktivt byrum. Realdania har støttet en opgradering af belægningen med granit.

Samtidig er der skabt en sammenhæng til metrostationen, hvis vægge er beklædt med sandfarvede kalkstenspaneler.

Se skitse over stationspladsen

Hvis der udføres sporarbejde, kan du altid tage metrobus

Hvis du skal mod Kongens Nytorv, kan du finde metrobusserne for M3/M4 på Store Kongensgade lige over for Marmorkirken. Hvis du skal med M3 mod Østerport eller M4 mod Orientkaj, kan du finde metrobusserne i krydset mellem Bredgade og Fredericiagade.