Tæt på stationen

Metrostationen Marmorkirken ligger ikke blot ved siden af den smukke gamle kirke – den placerer sig også i midten af et Københavns ældste kvarterer, hvor store københavnske seværdigheder som Amalienborg Slotsplads, Langelinie og Kongens Have ligger inden for få minutters gang. Derudover byder området også på en række museer, deriblandt Designmuseum Danmark, Davids Samling, Amalienborgmuseet og Medicinsk Museion. Under jorden er væggene på Marmorkirkens metrostation beklædt med sandfarvede kalkstenspaneler i en varm og gylden farve, som er inspireret af de palæer, der ligger over jorden. Sandstenen er kendetegnet ved at indeholde små fossiler, der er millioner af år gamle – og det kan både være forstenede søpindsvin eller blæksprutter. Særligt for metrostationen under Marmorkirken er stationens dybde. Når du står på stationens nederste perron, befinder du dig 30 meter under jordens overflade.

Fakta om Marmorkirken

  • Linjer: M3 og fra begyndelsen af 2020 også M4

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 12.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra åbningsfesten samt de 17 nye metrostationer her.

Marmorkirken

Metrostationen Marmorkirken åbner i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Stationen er placeret bag Marmorkirken ud mod Store Kongensgade. Med stationens forplads får området et nyt byrum, hvor man kan slå sig ned og tage en pause.

Frederiksstaden og Marmorkirken er kendt for brugen af granit og kalksandsten. Belægningen på pladsen og omkring kirken er derfor en blanding af granit og betonsten, som spiller sammen med bydelens udtryk - og som dermed skaber et attraktivt byrum. Realdania har støttet en opgradering af belægningen med granit.

Samtidig er der skabt en sammenhæng til metrostationen, hvis vægge er beklædt med sandfarvede kalkstenspaneler.

Se skitse over stationspladsen

Metroen har fire linjer og en forlængelse på vej.

Vælg din station på kortet herunder

M1
M1
Vestamager
M2
M2
Kbh Lufthavn
M3
Cityringen
M4
M4
Kbh H. - Orientkaj
M4
M4
Færdig — 2024