Tæt på stationen

Hvis du stiger af på Amager Strandpark station, træder du ud i et Amagers gamle villakvarterer med haver og hække. Her er der ikke langt til vandet, sandet og de mange forskellige oplevelser, du kan finde i Amager Strandpark. Den asfalterede sti er god til løb og rulleskøjter, og ved strandstation 3 finder du en dykkerbane. I lagunen er vandet lavt og særligt velegnet til små børn, og længere ude i lagunen ses ofte mere seriøse svømmere iført våddragter. På det grønne græsområde langs med Amager Strandvej er der lagt op til picnic og grillaftener, og har du lyst til at spille beachvolleyball, er der også mulighed for det.

Fakta om Amager Strand

  • Linjer: M2

  • Indviet: September 2007

  • Passagertal: 2.000 daglige passagerer

  • Type: Overjordisk

  • Elevatorer: En

Hvis der udføres sporarbejde, kan du altid tage metrobus

Fra Amager Strand kører metrobusserne fra stoppesteder på Amager Strandvej ud for Italiensvej.

I retning mod centrum holder metrobussen på havsiden af Amager Strandvej. Der er ca. 350 m. (4 minutters gang) fra stationen til begge metrobusstoppestederne. På billedet kan du se, hvor metrobusserne kører ved Amager Strand.

Planlæg din rejse

På Rejseplanen.dk kan du planlægge din rejse med Metroen, busser, tog og S-tog

Gå til Rejseplanen

Metroen har fire linjer og en forlængelse på vej.

Klik på kortet herunder og find info om stationerne

M1
M1
Vestamager
M2
M2
Kbh Lufthavn
M3
Cityringen
M4
M4
Kbh H. - Orientkaj
M4
M4
Færdig — 2024

Læs om den kommende linje til Sydhavn

Sydhavnslinjen

Meget mere metro

Fremtiden har været førerløs siden 2002, hvor Københavns metro for første gang kunne sende passagerer afsted i de underjordiske tunneler i et tog uden fører. I hovedstaden bygger vi hele tiden mere metro, og i øjeblikket er vi i gang med at udvide metronettet med fem nye stationer i Sydhavn og to nye stationer i Nordhavn.

Metrobyggeri er store, komplekse projekter fyldt med spændende arkitektoniske, ingeniørmæssige og logistiske udfordringer.

Læs mere om, hvordan vi bygger metro

Læs om beslutningsprocessen frem mod en ny metrolinje

Hvordan bliver nye linjer besluttet?