Tæt på stationen

Skråt over for metrostationen på Gammel Strand ligger Christiansborg, hvor det danske Folketing til dagligt begår sig. Gammel Strand er en gammel havnepromenade, hvor velbesøgte restauranter, cocktailbarer og caféer ligger side om side. Området omkring Gammel Strand bærer også præg af Københavns hovedpulsåre Strøget, der også løber forbi den nærliggende Højbro Plads. Mellem Christiansborg og Gammel Strand finder du det store græsk-mytologiske Thorvaldsens Museum. Under jorden er stationens vægge beklædt med hvide keramiske plader, som, når de udsættes for kunstlys, afføder et levende lysspil. Lysspillet er en hilsen til sollyset i vandoverfladen i Gammel Strands kanal, der løber lige ved siden af stationen.

Fakta om Gammel Strand

  • Linjer: M3 og M4

  • Blev indviet i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 18.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Gammel Strand

Metrostationen Gammel Strand åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Gammel Strand lukkes for gennemkørende trafik. Det betyder, at holdepladsen til turistbusser til kanalrundfarten ikke genetableres.

Hovedtrappe og elevatorer er placeret så tæt på Højbro Plads som muligt, hvorfra langt de fleste passagerer til stationen ankommer. Cykelparkeringen ligger tæt på adgangen til stationen langs bolværket.

Stationen har ikke ovenlys, og pladsen er anlagt med en sammenhængende belægning fra facade til bolværk med mulighed for ophold.

Se skitse over stationspladsen

Vi indsætter metrobusser, hvis vi lukker for metrodriften i forbindelse med større sporarbejder

På kortet kan du se, hvor metrobusserne holder. Metrobussen mod København H kan fanges ved Christiansborg Slotsplads, og metrobussen mod Kongens Nytorv holder ved Vindebrosgade lige inden Christiansborg Slotsplads.