Cityringen er åben!

Den 29. september åbnede Cityringen M3 omsider for passagerer, og togene kører nu under hovedstadens gader. På flere stationer arbejdes der dog fortsat på den sidste færdiggørelse af stenbelægningen og beplantning på stationspladsen over jorden, og der vil blive arbejdet på færdiggørelsen af gangtunnelerne mellem Metroen og DSB-stationerne på København H og Østerport helt frem til hhv. start- og midt 2020 .


Du kan se mere detaljeret status over fremdriften i de foregående hektiske måneder frem mod åbningen i nedenstående faktaark (pdf):

Læs mere om Cityringens åbning

Opdateret august 2019

Skinneslibning i metrotunnelerne

Cityringen har været i drift siden 29. september, og som afslutning på anlægsarbejdet skal skinnerne på hele den 15, 5 km lange strækning nu slibes i begge spor. Vi begyndte skinneslibningen i metrotunnelerne søndag aften d. 27. oktober. Slibningen foregår aften og nat i tidsrummet ca. kl. 22-04, og samlet set forventes skinneslibningen i begge tunneller på hele strækningen at være færdig i uge 47. Vær opmærksom på, at planerne for skinneslibningen opdateres løbende, og datoer kan derfor blive ændret og perioden forlænget.

Slibningen udføres med et særligt skinneslibningstog. De dage, hvor arbejdet med slibningen foregår under din bopæl, kan du muligvis opleve støj og vibrationer på et moderat niveau. Vær opmærksom på, at efter skinneslibningen ruller metrotogenes hjul på en ny overflade, og derfor kan lydene fra metrodriften høres anderledes end før skinneslibningen. Det er vores forventning, at skinneslibningen vil reducere støj og vibrationer fra kørslen fremover, fordi slibningen glatter skinnerne. Det er dog først ca. 2 uger efter skinneslibningen, at den fulde effekt kan mærkes.

Natten til torsdag d. 14. november blev slibningen gennemført på Nørrebro i spor 2. Natten til fredag d. 15. november forventes slibningen gennemført i spor 2 på Nørrebro i retning mod Frederiksberg med start på Nuuks Plads samt på strækningen fra Sønder Boulevard til Københavns Hovedbanegård.

 

Vi færdiggør stationspladserne

Selvom Cityringen M3 kører, er der stadig stationer,  hvor vi arbejder på den sidste finish på stationspladserne. Her anlægger vi det nye byrum ved stationerne, hvor vi lægger asfalt og fliser, planter træer og opsætter bænke og cykelstativer.

Metro til Nordhavn

Vi er i gang med at bygge to metrostationer i den nye bæredygtige bydel Nordhavn i forlængelse med byggeriet af Cityringen. Nordhavnsstationerne bliver en del af den nye metrolinje M4, som i første omgang vil gå fra Orientkaj og frem til København H. Orientkaj er pt. den eneste metrostation over jorden, som vi er i gang med at bygge. Nordhavnsstationerne står klar til brug i starten af 2020.

Læs mere om metrolinjen M4 til Nordhavn