Rådhuspladsen

Tag Metroen direkte til en af Københavns største og mest prominente pladser. Stationen befinder sig naturligvis lige ved siden af Københavns Rådhus, som også er dér, hvor Københavns hovedpulsåre, Strøget, begynder med butikker så langt øjet rækker. Rådhuspladsen er også samlingsstedet, når de store danske sportspræstationer skal hædres, og når danskerne samles for at skyde nytåret ind ved midnat.

Rådhuspladsen har mange forskellige udtryk afhængigt af tidspunktet på dagen. Om morgenen er der stille og roligt, i løbet af eftermiddagen besøges pladsen især af turister, og om aftenen tiltrækker pladsen unge mennesker fra Københavns byliv. Under jorden er væggene beklædt med funklende mørkt glas, som skal reflektere byens farverige liv, neonlys i natten, billygter i den våde asfalt og lysaviser på tagene. Det er om aftenen, at Rådhuspladsen kommer til sin fulde ret.

Fakta om Rådhuspladsen

  • Linjer: M3 og M4

  • Blev indviet 29. september 2019

  • Passagertal: 11.000 forventede daglige passagerer i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Stationen og pladsen

Metrostationen Rådhuspladsen åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Metrostationens hovedtrappe ligger over for Strøget, mens en mindre trappe peger ud mod H. C. Andersens Boulevard.

I den nordligste del af Rådhuspladsen er der plantet en større lund af løvtræer, der omslutter den cykelsti, der nu krydser pladsen.

Se skitse over stationspladsen

Vi indsætter metrobusser, hvis vi lukker for metrodriften i forbindelse med større sporarbejder

På kortet kan du se, hvor metrobusserne holder. Mod Kongens Nytorv holder den på H.C. Andersens Boulevard foran Industriens Hus og mod København H holder den lige i begyndelsen af Vesterbrogade.