Rådhuspladsen

Tag Metroen direkte til en af Københavns største og mest prominente pladser. Stationen befinder sig naturligvis lige ved siden af Københavns Rådhus, som også er dér, hvor Københavns hovedpulsåre, Strøget, begynder med butikker så langt øjet rækker. Rådhuspladsen er også samlingsstedet, når de store danske sportspræstationer skal hædres, og når danskerne samles for at skyde nytåret ind ved midnat.

Rådhuspladsen har mange forskellige udtryk afhængigt af tidspunktet på dagen. Om morgenen er der stille og roligt, i løbet af eftermiddagen besøges pladsen især af turister, og om aftenen tiltrækker pladsen unge mennesker fra Københavns byliv. Under jorden er væggene beklædt med funklende mørkt glas, som skal reflektere byens farverige liv, neonlys i natten, billygter i den våde asfalt og lysaviser på tagene. Det er om aftenen, at Rådhuspladsen kommer til sin fulde ret.

Fakta om Rådhuspladsen

  • Linjer: M3 og fra begyndelsen af 2020 også M4

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 11.000 daglige passagerer i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Kom med til åbningsfest!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbner søndag den 29. september. Vær med til at fejre de 17 nye metrostationer og prøv en tur i de nye tog. Læs hele programmet

Aktiviteter

Rådhuspladsen

Rådhuspladsen

Metrostationen Rådhuspladsen åbner i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Metrostationens hovedtrappe ligger over for Strøget, mens en mindre trappe ud peger ud mod H. C. Andersens Boulevard.

I den nordligste del af Rådhuspladsen er der plantet en større lund af løvtræer, der omslutter den cykelsti, der nu krydser pladsen.

Se skitse over stationspladsen