Tæt på stationen

For enden af Istedgade ligger Enghave Plads som en smørklat mellem cafeer, barer, restauranter og specialbutikker. Lige ved siden af metrostationen ligger det grønne åndehul med bemandet legeplads, Enghave Park, og kun få minutters gang fra spillestedet VEGA eller det nybyggede Carlsberg Byen. Begiver du dig under jorden, vil du blive mødt af stationsrummets røde, håndlavede teglsten, der hænger som en hilsen til de mange gamle murstensbygninger, som befinder sig i området omkring Enghave Plads.

Fakta om Enghave Plads

  • Linjer: M3

  • Indviet i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 13.000 daglige passagerer i 2025

  • Type: Underjordisk station

  • Elevatorer: To

Enghave Plads

Metrostationen Enghave Plads åbnede i 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Stationselementerne er placeret centralt på pladsen. Ved at lukke for gennemkørende trafik på den sydlige del af pladsen bliver der mulighed for ophold af forskellig karakter. Cykelparkeringen er primært placeret ud mod gaden under trærækken og efter en idé fra Åben Tegnestue ligeledes også ved tilkørselsgaderne til stationen.
Landskabsarkitekternes største udfordring har her været at udforme et byrum, der skaber muligheder for alle de aktiviteter, som har gjort Enghave Plads til et af de mest elskede byrum på Vesterbro.
Der er derfor brugt forskellige typer af beplantning også store enkeltstående træer, samt nicher og byinventar for at opnå dette.

Vi indsætter metrobusser, hvis vi lukker for metrodriften i forbindelse med større sporarbejder

På kortet kan du, hvor metrobusserne holder. Mod København H holder den på Istedgade ved Flensborggade og mod Kongens Nytorv holder den på Istedgade ved Haderslevgade. 

Metroen har fire linjer og en forlængelse på vej.

Klik på kortet herunder og find info om stationerne

M1
M1
Vestamager
M2
M2
Kbh Lufthavn
M3
Cityringen
M4
M4
Kbh H. - Orientkaj
M4
M4
Færdig — 2024