Tæt på stationen

Stationen ved Poul Henningsens Plads ligger midt på Østerbro og er placeret midt mellem store, lokale omdrejningspunkter som Svanemøllehallen, Østre Gasværk Teater, Idrætshuset og Østerbro Stadion. Når du træder ned i stationsrummet på Poul Henningsens Plads, mødes du af et markant vægmønster, hvor keramiske plader i to nuancer af grå møder hinanden i skiftevis lodrette og vandrette flader. Vægmønstret er stærkt inspireret af metrostationens berømte nabobygning Øbrohus, som er kendt for sit særlige facademønster.

Fakta om Poul Henningsens Plads

  • Linjer: M3

  • Indviet 29. september 2019

  • Passagertal: 11.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra åbningsfesten samt de 17 nye metrostationer her.

 

Aktiviteter

Poul Henningsens Plads

Poul Henningsens Plads

Metrostationen Poul Henningsens Plads åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Stationen er placeret i forbindelse med Reersøgade, der i forbindelse med metrostationens komme er blevet lukket for gennemkørende trafik. Hovedtrappen peger ud mod Jagtvej. Stationens øvrige elementer i gadeplan såsom elevatorer, ovenlys og ventilationsriste er indpasset i byrummet i samspil med rækker af træer på pladsen.

Cykelstativerne er placeret i forbindelse med cykelstien på Reersøgade og på et udvidet fortovsareal ud mod Jagtvej. En del af arealet er privatejet, hvor der er genskabt private parkeringspladser.

Se skitse over stationspladsen