Tæt på stationen

Forum Station er opkaldt efter den store oplevelseshal Forum, som ligger lige ved siden af metrostationen. Metrostationen har hjemme dér, hvor Frederiksberg møder Nørrebro. Der er et stenkast til Søerne, og du kan hurtigt komme til Blågårdsgades hyggelige caféliv og små butikker. Forum var tidligere den festlige kulisse om det københavnske seksdagesløb i cykling og har siden været benyttet til koncerter, messer og meget andet. Over for Metrostationen finder du det fredede Radiohuset, der tidligere tilhørte DR, men som nu danner ramme om Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Ikke langt fra stationen ligger flere uddannelsesinstitutioner som Københavns Tekniske Skole, handelsskolen Niels Brock og Frederiksberg Campus også kaldet Landbohøjskolen, hvis store universitetshave uden tvivl er et besøg værd.

Fakta om Forum

  • Linjer: M1 og M2

  • Indviet: Maj 2003

  • Passagertal: 9.900 daglige passagerer

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: En

Planlæg din rejse

På Rejseplanen.dk kan du planlægge din rejse med Metroen, busser, tog og S-tog

Gå til Rejseplanen

Læs om den kommende linje til Sydhavn

Sydhavnslinjen

Meget mere metro

Fremtiden har været førerløs siden 2002, hvor Københavns metro for første gang kunne sende passagerer afsted i de underjordiske tunneler i et tog uden fører. I hovedstaden bygger vi hele tiden mere metro, og i øjeblikket er vi i gang med at udvide metronettet med fem nye stationer i Sydhavn og to nye stationer i Nordhavn.

Metrobyggeri er store, komplekse projekter fyldt med spændende arkitektoniske, ingeniørmæssige og logistiske udfordringer.

Læs mere om, hvordan vi bygger metro

Læs om Nordhavnslinjen der åbner i 2020

Hvordan bliver nye linjer besluttet?

Hvis der udføres sporarbejde, kan du altid tage metrobus

Fra Forum kører metrobusserne i retning mod Københavns Lufthavn/Vestamager fra stoppestedet ud for stationen og i retning mod Vanløse fra stoppestedet over for stationen.

På billedet kan du se, hvor metrobusserne kører ved Forum.