Tæt på stationen

Tager du Metroen til Aksel Møllers Have tager rulletrapperne dig hele vejen til det frederiksbergske café- og butiksliv, der udspiller sig på Godthåbsvej, som løber forbi stationen. Aksel Møllers Have er en af Frederiksbergs grønne byoaser, og stationen ligger få minutters gang fra både Frederiksberg Svømmehal, Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Campus også kaldet Landbohøjskolen, hvis smukke universitetshave danner perfekte rammer for en god gåtur i det grønne. I stationsrummet under Aksel Møllers Have er væggene beklædt med teglsten i brunlige caffe latte-farver, der er inspireret af bygningen Metronomen, et kulturhus, der i dag lægger hus til koncerter og øvrige kulturarrangementer.

Fakta om Aksel Møllers Have

  • Linjer: M3

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 8.000 daglige passagerer i 2025

  • Type: Underjordisk station

  • Elevatorer: To

  • Rulletrapper til terræn

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra åbningsfesten samt de 17 nye metrostationer her.

Aksel Møllers Have

Metrostationen Aksel Møllers Have åbner i 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Stationsforpladsen er placeret ud mod Godthåbsvej. Stationen er placeret i den vestlige side - i skyggesiden - så meget af parkens liv kan bevares med ophold både for borgere og for caféernes udeservering.

Der er gjort meget ud af, at parkens flotte geometri bliver opretholdt, så træer og øvrig beplantning og belægning bliver genskabt.

Cykelstativerne er placeret så tæt på adgangstrapperne som muligt. Der vil være 130 cykelstativer under jorden og 220 stativer i gadeplan.