Rådhuspladsen
Tag Metroen direkte til en af Københavns største og mest prominente pladser. Stationen befinder sig naturligvis lige ved siden af Københavns Rådhus, som også er dér, hvor Københavns hovedpulsåre, Strøget, begynder med butikker så langt øjet rækker. Rådhuspladsen er også samlingsstedet, når de store danske sportspræstationer skal hædres, og når danskerne samles for at skyde nytåret ind ved midnat.
Rådhuspladsen har mange forskellige udtryk afhængigt af tidspunktet på dagen. Om morgenen er der stille og roligt, i løbet af eftermiddagen besøges pladsen især af turister, og om aftenen tiltrækker pladsen unge mennesker fra Københavns byliv. Under jorden er væggene beklædt med funklende mørkt glas, som skal reflektere byens farverige liv, neonlys i natten, billygter i den våde asfalt og lysaviser på tagene. Det er om aftenen, at Rådhuspladsen kommer til sin fulde ret.
Fakta om Rådhuspladsen
- Linjer: M3 og M4
- Blev indviet 29. september 2019
- Passagertal: 11.000 forventede daglige passagerer i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To
Stationen og pladsen
Metrostationen Rådhuspladsen åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.
Metrostationens hovedtrappe ligger over for Strøget, mens en mindre trappe peger ud mod H. C. Andersens Boulevard.
I den nordligste del af Rådhuspladsen er der plantet en større lund af løvtræer, der omslutter den cykelsti, der nu krydser pladsen.
Hvis der udføres sporarbejde, kan du altid tage metrobus
Metroen er designet til at køre 24/7 - hele dagen og hele natten - men som alle andre jernbaner har metroen behov for løbende vedligehold af skinner, tog og signaler.
Ved større eller længerevarende ændringer i metrodriften indsætter vi metrobusser. Du kan på kortet se, hvor du kan fange metrobussen.
Planlæg din rejse
På Rejseplanen.dk kan du planlægge din rejse med Metroen, busser, tog og S-tog
Gå til RejseplanenLæs mere om Metroen til Sydhavnen og Valby
SydhavnslinjenMeget mere metro
Fremtiden har været førerløs siden 2002, hvor Københavns metro for første gang kunne sende passagerer afsted i de underjordiske tunneler i et tog uden fører. I hovedstaden bygger vi hele tiden mere metro, og i øjeblikket er vi i gang med at udvide metronettet med fem nye stationer i Sydhavn og to nye stationer i Nordhavn.
Metrobyggeri er store, komplekse projekter fyldt med spændende arkitektoniske, ingeniørmæssige og logistiske udfordringer.
Læs mere om, hvordan vi bygger metroLæs om, hvordan nye linjer bliver besluttet
Hvordan bliver nye linjer besluttet?Metroen har fire linjer
Klik på stationerne og få mere information
Metroen har fire linjer
Klik på kortet herunder og find info om stationerne