Rekordmange passagerer i metroen

6. november 2019

I oktober måned rejste mere end seks mio. passagerer med M1 og M2, hvilket er flere end nogensinde før. Rekorden for flest passagerer blev også slået. Kan du gætte hvilken dag? Læs mere om de mange passagerer og nye rekorder her.

Metrolinjerne M1-M2 åbnede i 2002, og siden da har det været tydeligt at se, at københavnerne og andre besøgende i hovedstaden er blevet gladere og gladere for metroen – i hvert fald, hvis man retter blikket mod antallet af passagerer. I det første hele år (2003) i metroens levetid tog 3,2 mio. passagerer metroen, og siden da har passagertallet været støt stigende. I 2018 rejste 64,7 mio. med M1 og M2, og med åbningen M3 Cityringen forventes passagertallet i 2020 at fordobles til 122,3 mio. årligt. 

M3 Cityringen, der åbnede den 29. september, er også blevet taget godt imod af passagererne. I den første måned efter åbningen har 4,1 mio. passagerer benyttet sig af muligheden for også at rejse med den nye linje. Hvis du vil vide mere om passagertal og driften på Cityringen, kan du læse med lige her.

Graf over metroens passagertal fra 2002 til 2018.

Det travleste døgn på året i metroen
Hvert år er der nogle bestemte dage, hvor metroens passagertal er ekstrahøje. På dage som Kulturnatten, Black Friday og julefrokost-fredage i december vælger ekstramange at bruge metroen til at komme rundt i København og på Frederiksberg. I 2017 satte Black Friday passagerrekord med 287.000 rejsende på ét døgn, men den rekord blev slået under Kulturnatten d. 11. oktober i år, hvor hele 304.000 passagerer rejste med metroen. Dermed blev den gamle rekord slået med 17.000 passagerer.

I oktober har flere end 6,3 mio. passagerer rejst med M1 og M2.

Flest passagerer på én måned på M1/M2
I oktober blev rekorden for flest passagerer på en måned også slået på linjerne M1 og M2, som kører på strækningerne Vanløse-Vestamager og Vanløse-Københavns Lufthavn. Sidste år i samme måned blev der også sat ny rekord, hvor 5.9 mio. passagerer rejste med metroen, men den rekord holdt kun ét år. I år løb oktober nemlig igen med titlen som den travleste metromåned med 6,3 mio. passagerer.

Klik her for at følge Metroen på Facebook.

Klik her for at læse flere nyheder.