Den første tur i Cityringen

3. oktober 2019

På Cityringens åbningsdag rejste over 127.000 passagerer med den nye metrolinje. H. M. Dronningen og statsminister Mette Frederiksen m.fl. var ombord på jomfrurejsen, som fandt sted få timer inden åbningen af Cityringen.

Stor tilslutning fra passagererne
Over jorden stod borgerne i lange køer ved Cityringens 17 metrostationer for at prøve den nye metrolinje. Ved hovedtrappen til Rådhuspladsens metrostation var køen særligt lang, fordi denne metrostation var en af de to første til at åbne. Da klokken slog 15:00 kunne de første passagerer stimle ned under jorden på Rådhuspladsen og Frederiksberg og hoppe på de første tog rundt i Cityringen, og en time senere åbnede de 15 øvrige stationer, så hele Cityringen kunne erklæres for åben. I løbet af Cityringens første dag i drift nåede over 127.000 passagerer at prøve den nye metrolinje.

Læs mere om den store fejring over jorden her.

Ved alle Cityringens stationer var der lange køer for at prøve den nye metrolinje, og i løbet af åbningsdagen nåede over 127.000 passagerer at køre med Cityringen.

Historien gentager sig
Da den første metrolinje i København åbnede i 2002, var H. M. Dronningen med i det allerførste tog, som blev sendt afsted, og nu 17 år efter gentog historien sig, da H. M. Dronningen igen kunne køre med på den første tur på den nye metrolinje, Cityringen. Med på jomfruturen var også Danmarks statsminister Mette Frederiksen samt transportminister Benny Engelbrecht, Københavns overborgmester Frank Jensen, Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen m.fl. På den første tur kørte toget fra Rådhuspladsen og hele vejen rundt i Cityringen med et enkelt stop på Frederiksberg Allé, inden togets passagerer igen kunne stige af på Rådhuspladsen.

Øjeblikke fra den første tur på den nye metrolinje, som fandt sted få timer før byens mange borgere  kunne besøge de nye stationer.