Tusinder fejrede åbningen af Cityringen

3. oktober 2019

Søndag d. 29. september åbnede Cityringen med stor folkefest på Rådhuspladsen og Solbjerg Plads, hvor tusindvis af borgere fejrede den store åbningsdag.

Folkefest på Rådhuspladsen og Solbjerg Plads
Med Cityringens åbning d. 29. september blev der bundet sløjfe på mange års hårdt arbejde og venten på den nye metrolinje. Det blev fejret med et brag af en åbningsfest på Rådhuspladsen og Solbjerg Plads, hvor tusindvis af spændte borgere var strømmet til.  Mere end 14.000 interesserede havde trodset regnen og var taget til Rådhuspladsen for at overvære åbningsceremonien, opleve koncerter af Tim Christensen, Lis Sørensen og Soleima m.fl. og ikke mindst for at prøve Københavns og Frederiksbergs nye metrolinje, Cityringen.

Stemningen var i top på Rådhuspladsen, hvor både H. M. Dronningen og statsministeren sad med som gæster ved den store åbningsceremoni. På Solbjerg Plads på Frederiksberg blev Cityringen fejret med hyggelig jazz og trylleshow for de mindste. 

Kæmpeshow og stjernespækket koncertprogram på Rådhuspladsen
Som en del af åbningsceremonien for Cityringen var der lagt et stort program for dagen. På den store scene, som havde H. C. Andersens Boulevard i baggrunden, gæstede kunstnere som Soleima, Lis Sørensen, Søren Huss, Thøger Dixgaard, Nicklas Sahl og Pernille Rosendal, der sammen med konferencier Felix Smith underholdt den store forsamling på Rådhuspladsen. På scenen oplevede de fremmødte også et særligt show under navnet 'Et døgn i metroen', hvor rimsmed og rapper Per Vers agerede fortæller, mens en stor koreografi bestående af dans, akrobatik og skuespil udspillede sig samtidig.

De mange artister satte gang i festen på Rådhuspladsen både inden og efter Cityringens åbning.

H. M. Dronningen erklærede Cityringen for åben
Som en del af Cityringens åbningsceremoni var både H. M. Dronningen, statsminister Mette Frederiksen og Københavns overborgmester på scenen for at holde tale. Alle tre glædede sig over Københavns nye metrolinje, og den glæde kunne de dele med publikummet. Omkring klokken kvart i tre erklærede H. M. Dronningen Cityringen for åben til store bifald fra publikum, som allerede var begyndt at stille sig i kø for at blive de første til at prøve den nye metrolinje. I løbet af Cityringens første dag i drift nåede over 127.000 passagerer at prøve den nye metrolinje.

Fra talerstolen på den store scene på Rådhuspladsen erklærede H. M. Dronningen Cityringen for åben.