Året der gik på Sluseholmen

19. december 2022

Inden længe bliver 2022 til 2023 – og det er en god anledning til at se tilbage på nogle af de store milepæle, vi har nået på metrobyggeriet på Enghave Brygge i det forgangne år.

Rå beton fra årets start
På Sluseholmen startede 2022 med rå beton og mere eller mindre tomme tunnelrør, som du kan se på billederne her nedenfor.

I foråret støbte vi trapperne og taget på stationen, og i samme periode begyndte en masse af den teknik, der skal til at drive metroen, også at flytte ind på stationen – både i de rum, som man ikke ser som passager i metroen, og på selve stationen og i tunnelerne. Kabler, ventilation, IT og meget andet fandt vej til Sluseholmen.

Skinner og vægbeklædning
Sidst på foråret kom skinnelægningsmaskinerne forbi Sluseholmen, og nogenlunde samtidig begyndte vi at sætte vægbeklædningen op. Sammen med kunstneren René Schmidts kunstværk vil vægbeklædningen udgøre stationens visuelle udtryk for de mange passagerer fra 2024.

Farvel til en del af byggepladshegnet
I sensommeren nåede vi den milepæl, at vi kunne sige farvel til en del af det grønne byggepladshegn. Byggepladsen blev mindre, da en stor del af området blev overdraget til MT Højgaard, som nu er i gang med at opføre en ny bygning for Ejendomsselskabet Sluseholmen A/S.

Hen over efteråret og vinteren er vi fortsat med at arbejde på alle de elektriske installationer, der skal til, for at få metroen til at køre.

Her nedenfor kan du se en række billeder fra året der gik på Sluseholmen – vi fortsætter ufortrødent i 2023.

Sluseholmen - januar 2022

Sluseholmen - januar 2022

Sluseholmen - februar 2022

Sluseholmen - maj 2022

Sluseholmen - maj 2022

Sluseholmen - maj 2022

Sluseholmen - juni 2022

Sluseholmen - oktober 2022

Sluseholmen - november 2022

Sluseholmen - december 2022