Året der gik på Havneholmen

19. december 2022

Inden længe bliver 2022 til 2023 – og det er en god anledning til at se tilbage på nogle af de store milepæle, vi har nået på metrobyggeriet på Havneholmen i det forgangne år.

Rå beton fra årets start
På Havneholmen startede 2022 med en masse støbearbejde i stationsrummet. Derfor var stationen for knap et år siden stadig præget af rå beton og armeringsjern, som du kan se på billederne her nedenfor.

I starten af året kunne vi støbe perronerne, og i løbet af foråret støbte vi også stationstaget. I starten af sommeren kom skinnelægningsmaskinerne forbi Havneholmen, og nogenlunde samtidig begyndte trapperne til stationen at tage form.

Vægbeklædning og teknik – og et farvel til byggepladshegnet
Fra sommeren begyndte stationsrummet at tage form, for her gik vi i gang med at sætte vægbeklædningen op. Sammen med gruppen Superflex’ kunstværk på stationen vil vægbeklædningen udgøre stationens visuelle udtryk for de mange passagerer fra 2024.

Hen over sommeren begyndte en masse af den teknik, der skal til at drive metroen, også at flytte ind på stationen – både i de rum, som man ikke ser som passager i metroen, og på selve stationen og i tunnelerne. Kabler, ventilation, IT og meget andet fandt vej til Havneholmen.

I efteråret nåede vi den milepæl, at vi kunne sige farvel til en del af det grønne byggepladshegn. Byggepladsen blev mindre, og hegnet blev erstattet med trådhegn ud mod vejen – alt sammen for at give plads til nogle af de andre byggerier i området.

En tidlig julegave
Endelig begyndte rulletrapperne at komme til Havneholmen som en tidlig julegave i starten af december. Rulletrapperne er ét af de stationselementer, som for alvor får metrostationen til at ligne en metrostation.

Her nedenfor kan du se en række billeder fra året der gik på Havneholmen – vi fortsætter ufortrødent i 2023.

Havneholmen - januar 2022

Havneholmen - februar 2022

Havneholmen - februar 2022

Havneholmen - juli 2022

Havneholmen - juli 2022

Havneholmen - juli 2022

Havneholmen - september 2022

Havneholmen - oktober 2022

Havneholmen - november 2022

Havneholmen - december 2022