Året der gik på Enghave Brygge

19. december 2022

Inden længe bliver 2022 til 2023 – og det er en god anledning til at se tilbage på nogle af de store milepæle, vi har nået på metrobyggeriet på Enghave Brygge i det forgangne år.

Rå beton fra årets start
På Enghave Brygge startede 2022 med rå beton og mere eller mindre tomme tunnelrør, som du kan se på billederne her nedenfor.

Men allerede fra årets start var vi i gang med at sætte vægbeklædningen op. Sammen med kunstneren Pernille With Madsens kunstværk vil vægbeklædningen udgøre stationens visuelle udtryk for de mange passagerer fra 2024.

I foråret har vi også bygget trapperne og gjort klar til rulletrapperne, som på M4 Sydhavns stationer vil gå helt op til overfladeniveau.

Skinner og rulletrapper rykker ind
I forsommeren kom skinnelægningsmaskinerne forbi Enghave Brygge, og i samme periode begyndte en masse af den teknik, der skal til at drive metroen, også at flytte ind på stationen – både i de rum, som man ikke ser som passager i metroen, og på selve stationen og i tunnelerne. Kabler, ventilation, IT og meget andet fandt vej til Enghave Brygge.

I sensommeren nåede vi den milepæl at kunne installere rulletrapperne på Enghave Brygge. Rulletrapperne er ét af de stationselementer, som for alvor får metrostationen til at ligne en metrostation, som du kan se på billederne her nedenfor.

By & havn gør klar til fremtidens Enghave Brygge
Endelig har vi i efteråret kunnet overdrage en ret stor del af byggepladsen til By & Havn, som skal i gang med at anlægge de kanaler, som Enghave Brygge bliver formet af – på samme måde som du sikkert kender det fra andre steder i området. Selvom det er By & Havn, der bygger kanalerne, så sker det bag vores byggepladshegn, som får lov til at blive stående indtil videre.

Her nedenfor kan du se en række billeder fra året der gik på Enghave Brygge – vi fortsætter ufortrødent i 2023.

Enghave Brygge - januar 2022

Enghave Brygge - januar 2022

Enghave Brygge - marts 2022

Enghave Brygge - maj 2022

Enghave Brygge - juni 2022

Enghave Brygge - august 2022

Enghave Brygge - august 2022

Enghave Brygge - september 2022

Enghave Brygge - oktober 2022

Enghave Brygge - november 2022

Enghave Brygge - december 2022