Velkommen til Byens Hegn på Mozarts Plads

Her vil du løbende kunne følge med i, hvilke værker du kan opleve på det grønne metrohegn, Byens Hegn, på Mozarts Plads.

Byens Hegn er Metroselskabets projekt for bedre byrum, mens vi bygger mere metro. Vi stiller hegnene omkring byggepladserne til rådighed for kunst, formidling, byrumsmøbler og andre sjove tiltag, som gør det rart at færdes omkring byggeriet.

Download en guide til Byens Hegn på Mozarts Plads (PDF)

Læs mere om Byens Hegn, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller besøg vores facebookside og Instagram.

'Partitur' af Hans E. Madsen @hansemadsen.

 

Nu pryder Hans E. Madsens lysværk 'Partitur' hegnet på Mozarts Plads. Værket er inspireret af partitur og strækker sig hen over det cirka 22 meters lange hegn. Partiturets streger er bygget i spærtræ, og noderne er blevet til lysende klangflader i forskellige farver, der fortolker et stykke af Mozart hen over partituret.

Foto: Lene Skytthe

'Sydhavnsperler' af @grethebetyderperle og @dyknudsen

To perlekunstnere spreder god karma med perleplader på hegnet. @grethebetyderperle laver perleplader med budskaber om vigtigheden af at indgå i fællesskaber på tværs af forskelligheder. @dyknudsen forsøger med sine perler at nedbryde tabuet om psykisk sygdom ved at "reclaime" ordet wierd.

Foto: Lene Skytthe

'Kærlighed til Sydhavnen' af Katrine Clante

Katrine Clante har lavet et værk, hvor hun hylder Sydhavnen. Værket er en detaljeret tegning, hvor der gemmer sig mange små historier, man kan gå på opdagelse i.

Foto: Lene Skytthe

'Imellem' af Sukhi Karlsen

Værket er en hyldest til ændringer og de forventninger man oplever, når de sker. Dette er inspireret af de ændringer, som Sydhavnen oplever. I kvarteret mødes det nye og det gamle, og det skaber behov for at finde en fælles rytme. I værket kan man se referencer til området gamle industri, arkitektur og nærheden til naturen.

Foto: Lene Skytthe

'2450 opslagstavlen' af VerdenErDin

2450 opslagstavlen er hele kvarterets. I de fire vitriner kan områdets foreninger sætte opslag op, der fortæller hvad der sker i kvarteret. Det er VerdenErDin, som også har lavet 'Sydhavnen for evigt' på den anden side af byggepladsen, der har udsmykket væggen.

Regnbuefarverne på væggen repræsenterer området mangfoldighed og er valgt på baggrund af, at fans af den lokale fodboldklub BK Frem ofte har regnbueflag med til kampene.

Foto: Lene Skytthe

'Sydhavnen for evigt' af VerdenErDin

Gruppen af kunstnere i VerdenErDin er gået sammen om at lave et ægte sydhavnsværk. Værket tager dig med på en byvandring gennem kvarteret, og du kan blandt andet se alpakaerne fra Sydhavnstippen, områdets mangfoldige beboere og den lokale pølsevogn.

Foto: Lene Skytthe

'Sammen bygger vi Sydhavnen' af Morten Sylvest Nøhr

Mange redskaber har været en del af Sydhavnens udvikling. Dette er omdrejningspunktet for Morten Sylvest Nøhrs værk. På hegnet kan du opleve forskellige generationers værktøj - lige fra manuelle symaskiner og håndbor til computere og telefoner.

Foto: Lene Skytthe

'Sydhavnens Rødder' af Mikal Schlosser

I dette værk portrætterer fotografen Mikal Schlosser de mange forskellige mennesker, der findes i Sydhavnen. Der blev taget billeder af 120 forskellige sydhavnere, og ti af billederne er udstillet på hegnet. 

Foto: Lene Skytthe

 

'City of contrast' af Johan Sonne Amhild

Sydhavnen er et kvarter fuld af kontraster. Dette forsøger Johan Sonne Amhild at vise i dette værk.

Det store maleri indeholder en masse elementer, der er karakteristiske for området. Johan bad lokale sydhavnere om at udpege, hvad de synes var vigtigt ved deres kvarter, og det er disse elementer du ser på væggen.

Foto: Lene Skytthe

'Olsen Banden på lur' af PRWND

Den gode gamle Olsen Bande er tilbage i Sydhavnen. Denne gang krydret med et element fra amerikanske bander - nemlig de blå bandanaer. 

PRWND, der står bag værket, har tidligere udsmykket hegnene ved Østerport og Nuuks Plads.

Foto: Lene Skytthe

'Gates to intuition' af Custom Horror

Hvis du har været på Mozarts Plads, inden Byens Hegn kom til kvarteret, så besøgte du måske caféen Monster Times. Det populære sted på pladsen var ejet af David Liwoch, som er manden bag kunstnernavnet Custom Horror. Han har malet værket 'Gates to intuition', hvor du kan se en masse farverige monstre. I maleriet finder du også den gamle café, hvor David plejede at tegne sine monstre.

Hvis du kigger godt efter, kan du se at nogle af monstrene er opkaldt efter lokale sydhavnere.

Foto: Lene Skytthe

'Absent motives' af Mette Ovgaard

Hver dag kommer vi forbi steder, som vi ikke lægger mærke til. Det er disse steder Mette Ovgaard sætter fokus på i værket 'Absent motives'. Alle billederne er tager rundt omkring i Sydhavnen.

Foto: Lene Skytthe

'Supertudsen' af Zita Gustafsen

Supertudsen er designet i 1990'erne af Zita Gustafsen og symboliserer de grønne områder i Sydhavnen. Den har været brugt på blandt andet plakater, til at få sydhavnerne til at engagere sig i den lokale natur. 

Foto: Lene Skytthe

'Øen' af Jakob Hunosøe

Navnet på værket 'Øen' henviser til området omkring Mozarts Plads, der er omkranset af store veje, og derfor kan føles som en Ø. Jakob Hunosøe har fotograferet de karakteristiske gavle i området og printet dem i stort format.

Foto: Lene Skytthe

'Mozarts Plads gennem 100 år - fra oldtid til metrotid' af Paul-Erik Lind

Lokalhistoriker Paul-Erik Lind har lavet et værk, der viser Mozarts Plads' udvikling gennem historien. Lige fra stenalderen og frem moderne tider med metrobyggeri.

 

Foto: Lene Skytthe