Hvad sker der på byggepladsen de kommende år?

Her finder du tidsplanen for anlæggelsen af metrostationen Havneholmen og de aktiviteter, der vil være på byggepladsen de kommende år. 

I de følgende film kan du høre en af vores anlægsfolk fortælle om de enkelte byggefaser og de gener, der kan være forbundet med arbejdet.

Netop nu

Vi er i gang med at støbe indervægge og etager i stationen. Dette arbejde varer  til og med første halvdel af 2021.

2021

I løbet af 2021 afslutter vi støbningen af undervægge og etager. Derefter går vi i gang med indretningen af selve stationen. Det omfatter blandt andet elektriske installationer, vægbeklædning, gulvfliser, elevatorer, rulletrapper, lys og informationstavler.

Indretningen af stationen omfatter blandt andet installation af kunst, da de nye metrostationer i Sydhavn alle er udsmykkede af forskellige kunstnere.

2022

I 2022 fortsætter indretningen af stationen under jorden. Vi gør også tunnelerne klar til, at vi i løbet af året kan lægge skinnerne til metrotogene.

2023

Indretningen af stationen fortsætter.

I løbet af 2023 går indretningen af selve stationspladsen i gang. Her lægger vi fliser, opsætter bænke og planter træer. 

Det er også i 2023, at testkørslen af metrogene begynder.

2024

I 2024 testkører vi fortsat togene, og alle systemer gennemgås. Det er også her, at vi bliver færdige med at anlægge stationspladsen.

Metrostationen Havneholmen åbner i 2024.