Hvad sker der på byggepladsen de kommende år?

Her finder du tidsplanen for anlæggelsen af metrostationen Enghave Brygge og de aktiviteter, der vil være på byggepladsen de kommende år. Enghave Brygge fungerer også som tunnelarbejdsplads, og der vil derfor være visse typer arbejde, som adskiller sig fra de andre metrobyggepladser.

I de følgende film kan du høre en af vores anlægsfolk fortælle om de enkelte byggefaser og de gener, der kan være forbundet med arbejdet. 

 

2022

Vi er i gang med indretningen af selve stationen. Det omfatter blandt andet elektriske installationer, vægbeklædning, gulvfliser, elevatorer, rulletrapper, lys og informationstavler.

Indretningen af stationen omfatter blandt andet installation af kunst, da de nye metrostationer i Sydhavn alle er udsmykkede af forskellige kunstnere.

 

2023

Indretningen af stationen fortsætter. 

I løbet af 2023 går indretningen af selve stationspladsen i gang. Her lægger vi fliser, opsætter bænke og planter træer. 

Det er også i 2023, at testkørslen af metrotogene begynder.

2024

I 2024 testkører vi fortsat togene, og alle systemer gennemgås. Det er også her, at vi bliver færdige med at anlægge stationspladsen.

Metrostationen Enghave Brygge åbner i 2024.