Vær med, når Cityringen åbner d. 29. september

10. september 2019

Vi fejrer åbningen af Københavns nye metrolinje, Cityringen, med en stor folkefest, en åbningsceremoni og fri transport for metroens kunder hele dagen, hvor du er inviteret!

I otte år har København ventet på sin nye metrolinje, Cityringen. Det har været otte år med kontraktforhandlinger, tunnel- og stationsudgravninger, anlægsarbejde bag grønne hegn i bybilledet, testkørsler og meget, meget mere. Nu står Cityringen færdig og klar til at tage dig med på din første tur. 

Kom med til folkefest på Rådhuspladsen og Frederiksberg
Åbningen af Cityringen er en milepæl i Københavns transporthistorie. Det samlede anlægsprojekt af Cityringen vurderes at være det største anlægsbyggeri i 400 år, og derfor skal færdiggørelsen selvfølgelig fejres med manér. På åbningsdagen d. 29. september er der lagt et stort program på to af Cityringens stationer, Rådhuspladsen og Frederiksberg. På Rådhuspladsen bliver Cityringen indviet med en stor folkefest, som starter kl. 13 med livekoncert på den store scene, hvor en række danske kunstnere leverer musikken. På Frederiksberg markeres åbningen af de 17 nye metrostationer med festligheder og underholdning for hele familien ved Frederiksberg Station. Her kan man bl.a. opleve børneteater, musik, trylleri og akrobatik.

Se programmet her.

Billeder fra åbningen af den første metrostrækning i 2002.

Særlig åbningsceremoni og fri transport hele dagen
Cityringens åbningsceremoni indledes kl. 14 på Rådhuspladsen med taler og underholdning. Kl. 15 erklæres Cityringen for åbnet, og alle kunder vil have mulighed for fri transport i hele metrosystemet – både de nuværende linjer og den nye metrolinje M3 Cityringen – hele døgnet den 29. september. I de første timer kan der opstå ventetid, da der forventes meget stor interesse for at se de nye stationer. Personale vil derfor stå klar til at håndtere og hjælpe kunderne. 

 

På åbningsdagen kan du rejse gratis på Cityringen og de eksisterende metrolinjer.

Københavns nye metrolinjen, Cityringen
Med Cityringen bliver det nemt og hurtigt for dig at rejse mellem Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By. På tre nye stationer bliver der mulighed for skift til S-tog, hvilket binder den fælles transport med metro, busser, S-tog og regionaltog endnu tættere sammen. Hver af Cityringens stationer er indrettet med vægbeklædning, som afspejler det kvarter, som stationerne ligger i.

Hver station får hvert sit udtryk. Brug piletasterne for bladre igennem nogle af de 17 nye stationer.

Værd at vide om de første måneders drift
Før Cityringen kan åbne, skal den endelige myndighedsgodkendelse på plads, hvor der gives tilladelse til at køre med passagerer. Tilladelsen gives, når myndighederne vurderer, at grundlaget er godt nok til at kunne give en sikkerhedsgodkendelse og sker efter mange tusinde tests af det nye system. Sikkerhedsgodkendelsen ventes først at blive opnået kort tid før åbningsdatoen. Uanset hvor godt prøvedriften er forløbet, kan der dog forventes uregelmæssigheder i driften de første måneder, når kunderne kommer ud i metrosystemet.