Underjordisk omstigningsområde på Ny Ellebjerg Station (København Syd) sættes i gang

20. juni 2022

Metroselskabet har indgået kontrakt med Aarsleff Rail om at etablere det underjordiske omstigningsområde på Ny Ellebjerg Station (København Syd). Omstigningsområdet skal fra 2024 forbinde metro og flere toglinjer, og gøre det nemt for de 37.000 daglige påstigere at komme rundt.

Når den kommende metrolinje M4 Sydhavn åbner i 2024, skifter Ny Ellebjerg Station navn til København Syd og bliver et af Danmarks største jernbaneknudepunkter med betjening af Metro, bus, to S-togsbaner samt regional- og fjerntog. København Syd bliver derfor en ny “hovedbanegård” i København. Metroselskabet udvikler sammen med Aarsleff Rail det trafikale knudepunkt under jorden med et fælles omstigningsområde til de forskellige transportformer.

”Der er et stort ønske fra staten, kommunerne, trafikudbydere, passagerer og borgere i området om at gøre det nuværende Ny Ellebjerg Station til et mere overskueligt, trygt og indbydende sted at færdes. Fremover kommer tusinder af mennesker til at bruge København Syd hver dag, og et nyt omstigningsområde vil både give bydelen og hele hovedstadens kollektive transport et løft”, siger Mikkel Kjær Jensen, projektdirektør i Metroselskabet.

Det bliver Aarsleff Rail, der skal udføre arbejdet i One Company-samarbejde med Per Aarsleff A/S.

”Vi har tidligere gennemført projekter i Ny Ellebjerg-området for både Metroselskabet og Banedanmark, og har erfaring med at løse de særlige udfordringer, som dette projekt frembyder. Blandt andet har vi dokumenteret, at vi kan udføre lignende projekter under snævre pladsforhold, mens trafikken på jernbanen opretholdes. Vi ser meget frem til at påbegynde arbejdet”, udtaler administrerende direktør i Aarsleff Rail, Thomas Mollerup.

Fakta

  • Omstigningsområdet forbinder endestationen på metrolinjen M4 (København Syd til Orientkaj i Nordhavn), perronen på Ringstedbanen, S-togsstationen på Køge Bugt-banen, Ringbaneperronen (S-tog) samt en fremtidig perron på Øresundsbanen.

  • København Syd forventes at blive en af landets travleste stationer i 2024 med 37.000 daglige påstigere.

  • Når København Syd åbner i 2024, forventes det, at godt 70 pct. af borgerne i København og på Frederiksberg får under 600 meter til en tog- eller metrostation.

Yderligere information

Metroselskabets kommunikationsafdeling: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01.
Illustrationer: Gottlieb-Paludan Architects