Tour de France satte ny passagerrekord i Metroen

2. juli 2022

Fredagens 1. etape under Tour de France i København fik borgere og byens mange gæster til at strømme til Metroen, og for første gang siden 2019 blev der sat ny passagerrekord på et enkelt døgn på alle metrolinjerne.

Ud over at kaste glans over Indre København cyklede Tour de France-rytterne fredag eftermiddag indirekte en ny rekord i hus. I det samlede metrosystem blev der med 569.000 passagerer sat ny rekord, da det er flere passagerer end nogensinde på et enkelt døgn. Med lukningen af store dele af Københavns centrum, viste Metroen sig dermed som en attraktiv transportmulighed i den feststemte hovedstad.

Driftsmæssigt blev dagen også en succes, og kunderne oplevede en meget høj driftsstabilitet. På M3/M4 var den samlede driftsstabilitet på 99,9 pct., mens den lå på 99,4 pct. på M1/M2. Det svarer til, at 32.600 afgange afgik som planlagt. Selv om Metroens kapacitet på alle måder blev testet, så fungerede beredskabet som planlagt, og der blev sikret et godt passagerflow dagen igennem trods de ekstraordinært mange mennesker i Metroen. De mange passagerer benyttede som ventet særligt de nyeste metrolinjer, M3/M4.

”Det er glædeligt, at så mange passagerer valgte at benytte Metroen til at komme frem og tilbage under det historiske cykelløb. Der var som forventet stor travlhed, og det var derfor rart at se, at der blev udvist både hensyn og tålmodighed på en dag med ekstra trængsel i systemet. At vi både sætter passagerrekord og sikrer en meget høj driftsstabilitet skyldes i høj grad også den store indsats, som vores driftsoperatør leverede. Ikke mindst de mange medarbejdere hos Metro Service og Hitachi, som gjorde en stor indsats for at sikre kunderne en god rejseoplevelse”, siger Hanne Tærsbøl Schmidt, direktør i Metroselskabet.

Den seneste passagerrekord i det samlede metrosystem blev sat den 29. november 2019 i forbindelse med Black Friday, hvor knap 535.000 passagerer rejste med M1, M2 og M3. Det tilsvarende passagertal for alle linjer landede på i alt 569.000 under fredagens Tour de France-etape. Også på de nyeste metrolinjer M3/M4 blev der sat ny rekord med i alt 305.000 passagerer. Det er 86.000 flere passagerer end den tidligere rekord, der blev sat under Kulturnatten i 2019.

”Som forventet blev det den travleste dag nogensinde i Metroens 20-årige historie med ekstraordinært mange passagerer. Det skabte selvfølgelig stort pres på Metroen, og derfor kørte vi bl.a. med myldretidsdrift hele dagen og ned til mindre end 2 minutter mellem hver afgang. Jeg vil gerne sige stor tak – både til alle vores medarbejdere, som var ude på stationerne for at guide og hjælpe passagerne – og til passagererne, der udviste tålmodighed og fulgte anvisningerne fra vores stewards”, Lars Toft Krag, driftsdirektør hos Metroens operatør, Metro Service.

For at sikre kunderne den bedste rejseoplevelse under Tour de France i København havde trafikselskaberne i DOT lavet en særlig event-billet til 30 kr., der kunne benyttes i 12 timer i både S-tog, metro og bus. På den fælles Tour de France-hjemmeside: www.transporttiltouren.dk, kunne passagererne desuden nemt få overblik over den offentlige transport.

Siden åbningen i 2002 har over én milliard passagerer rejst med Metroen i København, og i øjeblikket transporterer Metroen flere end 2 mio. passagerer om ugen. I 2024 bliver den eksisterende linje M4 forlænget mod syd/vest, når 5 nye metrostationer åbner mellem København H og Ny Ellebjerg. En forlængelse af linje M4 mod Ydre Nordhavn og en helt ny linje M5 er også på tegnebrættet.

Fakta om Metroen under Tour de France

  • Det samlede passagertal for hele Metroen var 569.000 fredag den 1. juli 2022
  • På de nyeste metrolinjer M3/M4 blev der også sat ny rekord med i alt 305.000 passagerer
  • Der var ekstra bemanding i kontrolrummet, hvor medarbejderne overvåger samtlige stationer, passagerer og tog
  • For at give plads til de mange passagerer blev der kørt med myldretidsdrift både fredag og lørdag (ned til mindre end 2 minutter mellem hver afgang)
  • Der var udstationeret ekstra stewards til at hjælpe passagererne med råd og vejledning på stationer og i tog
  • Der var opsat ekstra skiltning både på gadeplan og på stationerne

Kontakt

Metroselskabets kommunikationsafdeling: 72 42 49 01 eller presse@m.dk