Spritny Cityringsudgave af Metroens magasin på hylderne

11. september 2019

Find magasinet Til Byen i metroen, og bliv klogere på den kommende Cityring inden åbningen d. 29. september. Magasinet er gratis og lige til at tage med!

Cityringens åbning står for døren, og et historisk stort byggeri er ved at være i mål. København og Frederiksberg bliver om lidt en metrolinje rigere med 17 nye stationer alle beliggende under jorden i fem af hovedstadens kvarterer. Som optakt til åbningen kan du i øjeblikket finde en særudgave af Metroens magasin Til Byen på hylderne i metroen.

Højdepunkter fra Cityringen gennem otte års byggeri
I magasinet kan du gå i dybden med alle de sjove, skæve og store oplevelser, byggeriet af Cityringen har budt på. Læs blandt andet om, hvordan historiebøgerne er blevet skrevet om efter udgravningen af de mange arkæologiske fund, der hidtil har gemt sig i Københavns undergrund. Læs om de kolossale tunnelboremaskiner Nora, Minerva, Eva og Tria, der har boret Cityringens 15 kilometer lange tunneler. Bliv klogere på plantningen af intet mindre end 773 træer omkring de nye stationer, eller gennemgå Cityringens tidslinje lige fra den første principaftale i 2005 til færdigt metrolinje i 2019.

I alt 17 nye stationsrum er udgravet i København og på Frederiksberg.

Lær de nye stationer at kende
På 17 forskellige steder i København og på Frederiksberg kan du om mindre end en måned træde ned i dybet, når Cityringen åbner med 17 funktionsdygtige metrostationer. Hver station er unik og har hver sine kendetegn, der både giver stationen et livligt udtryk, som afspejler livet over jorden, og samtidig gør det nemmere for passagerer at orientere sig, når de rejser med metroen. I magasinet kan du læse om hver enkelt station, inden dagen kommer, hvor du selv kan udforske de nye stationspladser og fordybe dig i de nye stationsrum.

Hver station har sit helt eget udtryk. Her ses stationen Frederiksberg Allé, som har ladet sig inspirere af den kendte allés mange grønne lindetræer over jorden. Foto: Ditte Valente

Få tips og tricks til din rejse på Cityringen
Udover metrohistorie og metrostationer kan du også blive meget klogere på alle de praktiske ting omkring din kommende rejse med Cityringen. I magasinet kan du læse om nye metrotogs teknik og drift, lære hvordan du navigerer på Cityringen, blive klogere på metrolinjens fem knudepunktsstationer og generelt få de bedste tips og tricks til din rejse. Hvis du ikke kan vente med at læse magasinet, kan du også gå på opdagelse på vores hjemmeside.

Metroens redaktion ønsker dig god læsning!