Ringbane-perronerne holder flyttedag på Ny Ellebjerg

21. september 2023

For nogle år siden flyttede S-banens perroner på Linje F længere ned mod Gammel Køge Landevej for at give plads til metrobyggeriet. Siden da har en helt ny metrostation taget form under jorden, og vi har gennem nogen tid været i gang med at flytte perronerne tilbage igen. Her i efteråret bliver de nye perroner klar.

De gamle perroner fjernes og de nye færdiggøres i oktober
Arbejdet med at flytte perronerne tilbage er nu så langt, at det er blevet tid til at færdiggøre de nye perroner og fjerne de gamle. Det betyder blandt andet, at den midlertidige gangbro lukkes med udgangen af september og bliver taget ned.

Mens vi fjerner de gamle perroner, færdiggør de nye og fjerner den midlertidige gangbro, kører der ikke S-tog på Linje F til og fra Ny Ellebjerg. S-togene er i oktober erstattet af Togbusser – det kan du læse mere om på DSB’s hjemmeside her. For at S-togene skal holde stille kortest muligt, udføres arbejdet i oktober hele døgnet. 

Velkommen på de nye perroner i november
Fra starten af november er de nye perroner klar til at byde velkommen ombord på Linje F igen. Når de nye perroner åbner, og S-togene på Linje F kører til og fra Ny Ellebjerg igen, så bliver der adgang til Linje F fra vendepladsen ved siden af byggeriet af omstigningsområdet.

Når de nye perroner åbner, har Ny Ellebjerg taget endnu et skridt på vejen imod det nye centrale trafikknudepunkt, København Syd.

Du kan læse mere om metrobyggeriet på Ny Ellebjerg på m.dk/nyellebjerg.