Over 1500 besøgte den kommende Metrostation på Mozarts Plads

5. marts 2024

Det var en overvældende succes, at Metroselskabet bød inden for til ”Åben byggeplads” på Mozart Plads – en af de kommende nye Metrostationer på M4 Syd til Valby. Mere end 1500 besøgende tog turen ned under jorden, og så den nye station, og ikke mindst det flotte kunstværk af Christian Schmidt-Rasmussen, som pryder hele metrostationen.

Der var gratis nøgleringe, klistermærker, kaffe, popcorn, træstammer og små gule arbejdshjelme til de små, da Metroselskabet bød inden for til ”Åben byggeplads” på den kommende metrostation Mozarts Plads. Interessen var stor for de mange naboer og beboere i nærheden af den nye Metrolinje, og over 1500 valgte at kigge forbi.

Det samme gjaldt Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, som holdt en tale for de mange fremmødte. Overborgmesteren glædede sig særligt til at få hele Sydhavnen tættere på København:

”Hvis Anker Jørgensen stadig havde levet, så kunne han snart være kommet meget hurtigere til centrum af vores by, det tror jeg han ville have elsket”, sagde Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, og fortsatte:

”Jeg er vild med metro, og vi skal have mere af den. Det skal vi kæmpe for, så flere bydele bindes bedre sammen og vi kan skabe mere grøn byudvikling i hele hovedstaden".

"Ind i barndommen" 

Det er den lokale kunstner Christian Schmidt-Rasmussen, som har fået opgaven at pryde hele Metrostationen Mozarts Plads med et kunstværk. Kunstværket har han givet navnet: ”Ind til barndommen”, hvor han er blevet inspireret af livet omkring Mozarts plads.

Christian Schmidt-Rasmussen stod på perronen på den nye Metrostation og svarede på spørgsmål fra de mere end 1500 besøgende.

Metrostationen Mozarts Plads er en af de fem nye kommende metrostationer, som åbner til sommer på den nye Metrolinje M4 Syd til Valby. 

Overborgmester Sophie Hæstrup Andersen