Nye togperroner er klar på Ny Ellebjerg - og snart følger Metroen

8. november 2023

De nye perroner til S-togslinje F på stationen Ny Ellebjerg, der om en måned skifter navn til København Syd, er bygget færdige. Dermed kører S-togslinjen igen hele vejen til og fra stationen, som fra 2024 kobles på Metroen.

Ny Ellebjerg, som snart skifter navn til København Syd, er en af de fem kommende metrostationer i Sydhavn og Valby, som åbner i 2024. Siden metrobyggeriets start har perronerne ved S-togets linje F (Ringbanen) været flyttet tættere på Gammel Køge Landevej, men nu er metrobyggeriet så langt, at perronerne er blevet flyttet til deres endelige placering.

Med færdiggørelsen af de nye perroner er stationen nået endnu et skridt hen imod at blive det nye centrale trafikknudepunkt, København Syd.

”København Syd bliver en port til og fra København, hvor mange tusinde mennesker dagligt nemt vil kunne skifte mellem tog og metro – et stort løft af den kollektive transport både regionalt og nationalt. København Syd bliver et vigtigt supplement til København H, og Metroen kommer til at møde tre S-togslinjer, regionaltog og tog til hele Danmark. Vi glæder os til at tage imod de mange nye kunder”, udtaler Rebekka Nymark, der er direktør i Metroselskabet.

Fra næste år kører der metro til København Syd, og med metro, tre S-togslinjer og både regional- og fjerntog forventes der på sigt op mod 30.000 daglige passagerer. København Syd forventes også at blive stop for internationale tog i fremtiden.

Adgang til perroner fra vendepladsen
Byggeriet af de nye perroner er planlagt i et samarbejde mellem Banedanmark, DSB og Metroselskabet og er gået som planlagt.

Der foregår stadig en del byggeprojekter i forbindelser med ombygningen af Ny Ellebjerg. Adgangen til de nye perroner til S-tog sker derfor fra vendepladsen ved siden af byggeriet af et fælles underjordisk omstigningsområde, som fra næste år skal forbinde Metroen med de øvrige toglinjer og gøre det let at skifte mellem de forskellige transportsystemer.

Du kan læse mere om metrobyggeriet og de øvrige aktiviteter i området på Ny Ellebjerg.

Fakta om udvidelsen af M4 til Sydhavn og Valby:

  • Udvidelsen af M4 indeholder fem nye metrostationer i København: Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg (kommende København Syd).
  • Når linjen til Sydhavn og Valby åbner i 2024, vil det samlede metronet bestå af 44 metrostationer og 43 kilometer spor. 
  • Fra 2024 kan man komme fra Ny Ellebjerg (København Syd) til Rådhuspladsen på cirka 10 minutter og til Frederiksberg på cirka 13 minutter.
  • M4 Sydhavn forventes at få ca. 9 millioner passagerer årligt. Samlet set forventes det, at omkring 135 mio. passagerer rejser med Metroen i 2024.  

Yderligere information:
Metroselskabets kommunikationsafdeling: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01