Metroen satte flere passagerrekorder i 2023

30. januar 2024

2023 blev et rekordernes år for Metroen. Der var både månedsrekorder og samlet for hele 2023 blev det også til en rekord. 120 millioner passagerer tog Metroen i 2023, og det er det højeste antal passagerer på et år i Metroens historie.

Hele metronettet oplevede flere passagerer i 2023, og det blev til flere rekorder, som blev slået igen i løbet af 2023. Mest markant er dog det samlede antal passagerer for 2023, hvor hele 120 millioner passagerer har brugt Metroen:

”Det er et tal vi er meget stolte af. Vi er glade for, at så mange vælge at bruge Metroen til deres daglige rejse rundt hovedstaden, men vi er også sikre på, at antallet af passagerer kan blive endnu større. Det vil vi fortsat arbejde for, og fortsat sikre bæredygtig kollektiv trafik til tiden for alle i hovedstaden”, siger Rebekka Nymark, direktør i Metroselskabet.

Flere rekorder
Første rekord kom i marts, hvor linjerne M3 og M4 for første gang rundede fem millioner passagerer på en måned.

Endnu en rekord kom i november måned, hvor hele metronettet for første gang i sin 20-årige historie transporterede 11 millioner passagerer på en måned:

”Det viser, at de nye linjer M3 og M4 bliver brugt mere og mere. Der er stadig et stort potentiale, og dermed også flere rekorder foran os. Metroen er i sammenhæng med gang og cykel det mest attraktive og klimavenlige transporttilbud i hovedstaden. Metroen er vokset, og derfor skal borgernes og byens gæsters brug af Metroen også gerne stige betydeligt i disse år”, siger Rebekka Nymark.

M4 til Sydhavn åbner til sommer
Til sommer er Metroselskabet klar med den nye linje – M4 til Sydhavn:

”Til trods for mange udfordringer som Covid-19 og ustabilitet, så er vi klar med næste metrolinje, M4 til Sydhavn. Med fem nye stationer; den nye København Syd, Mozarts Plads, Sluseholmen, Enghave Brygge og Havneholmen gør vi rejsetiden mindre og byen større. Vi glæder os til at åbne stationerne til sommer”, siger Rebekka Nymark, direktør i Metroselskabet.


Yderligere information
Metroselskabets kommunikationsafdeling: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01