Kunstens vej til Sluseholmen

24. juli 2023

Når M4 Sydhavn åbner i 2024 bliver det som bekendt med kunst på alle stationer. Her hen over sommeren er slutspurten sat ind for at få alle værkerne færdige og klar til at blive installeret på stationerne – i det sirlige puslespil, det er at få alle stationer klar til åbning næste år. Her kan du følge kunstens vej til Sluseholmen.

Et værk med to elementer
For første gang bliver kunsten en integreret del af stationens design. Alle fem stationer får deres eget kunstværk, og på Sluseholmen har kunstneren René Schmidt lavet et fantastisk to-delt værk. Værket består dels af en otte meter lang stålskulptur og dels af et betonrelief med geologiske strukturer indstøbt i betonbjælken over perronen.

Skulpturen viser vejen
Stålskulpturen kommer til at hænge ned fra loftet over rulletrapperne, og på den måde kommer stålskulpturen til at pege på den underliggende perron lige dér, hvor vi alle sammen kommer til at tage turen ned til stationen. Skulpturens mange facetter vil være med til at sprede lyset i stationsrummet.

Værket installeres til efteråret
René Schmidt har arbejdet periodevis på værket siden 2016 – og haft det i tankerne endnu længere. Og nu er arbejdet efterhånden nået så langt, at værket er klar til sin rejse mod Sluseholmen og sin faste plads i stationsrummet. René har først 3D-moduleret skulpturen af syrefast, rustfri stål, og siden har et værksted i Viborg fræset delene ud og sammensat skulpturen. Nu er den bejset, glas-blæst og olieret – og resultatet er helt fantastisk.

Næste skridt er at fragte værket til Sluseholmen, hvor planen er at installere det i stationsrummet i starten af efteråret. Det fortæller vi meget mere om til efteråret.

Her nedenfor kan du se en række billeder af værkets rejse fra ide til kunstværk.