Kom til Åben Byggeplads på Mozarts Plads

22. februar 2024

Søndag den 3. marts får du en unik mulighed for at besøge den underjordiske metrostation Mozarts Plads, møde overborgmester Sophie Hæstorp Andersen samt kunstneren bag stationens udsmykning, se tegninger af stationspladsen og meget mere.

Nye bydele på metronettet
Søndag den 3. marts slår Metroselskabet dørene op til metrobyggepladsen på den kommende station Mozarts Plads, så naboer og interesserede kan se, hvor langt udvidelsen af M4-metrolinjen mod Sydhavn og Valby er kommet. Linjen forventes at åbne til sommer med fem nye stationer og vil skabe helt nye forbindelser mellem hovedstadens bydele samt resten af landet.

”Det bliver godt at kunne invitere beboerne i Sydhavn og andre interesserede ned for at se og mærke, hvad vi har arbejdet på så længe. Når Metroen åbner til sommer, vil Sydhavn og Valby blive en del af metronettet, så endnu flere københavnere vil kunne komme hurtigere og grønnere rundt i byen. Særligt beboerne omkring Mozarts Plads har tålmodigt ventet på at få deres plads tilbage, og jeg glæder mig til at se, hvordan Metroen og de nye stationspladser vil blive en levende del af lokalområdet fremover”, siger overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen.

Mød den lokale kunstner bag værket
På dagen åbnes en del af byggepladsen på overfladen og nede i den kommende station under jorden. Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen taler kl. 14, og derudover kan de besøgende møde den lokale kunstner Christian Schmidt-Rasmussen, der vil fortælle om sin kunstudsmykning, der fungerer som en integreret del af stationernes arkitektur og design. Metroselskabets arkitekter vil desuden fortælle om indretningen af stationerne, og de besøgende kan blive klogere på den kommende metrolinje over en kop kaffe og en kage.

Dagens program
Arrangementet er søndag den 3. marts 2024 kl. 13-16 – sidste tur ned i stationsrummet begynder kl. 15.30. Programmet for dagen ser sådan ud: 

  • 13.00: Porten åbner til byggepladsen
  • 14.00: Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen holder tale
  • 13.00 - 16.00: Kunstneren Christian Schmidt-Rasmussen er til stede nede på perronen, hvor han fortæller om kunstværket ”Ind i barndommen”, der er inspireret af lokallivet omkring Mozarts Plads.
  • 15.30: Sidste tur ned i stationsrummet
  • 16.00 Tak for i dag

Vær opmærksom på, at adgang til den underjordiske station kræver, at man er minimum 110 cm høj og bærer fornuftigt, lukket fodtøj (ingen sandaler). Vær opmærksom på, at Mozarts Plads stadig er en byggeplads, og elevatorer og rulletrapper er derfor ikke tilgængelige til arrangementet.

Vi anbefaler at gå, tage cyklen eller kollektiv transport til Mozarts Plads. Bus nr. 7A, 9A og 18 standser ved Mozarts Plads, og de to nærmeste S-togsstationer er Sjælør og Sydhavn. Der er begrænset parkering i området omkring Mozarts Plads. Find din rejse på rejseplanen.dk

Christian Schmidt-Rasmussen
Kunstværket på Mozarts Plads
Kunstværket på Mozarts Plads
Rulletrappe på Mozarts Plads