Guide: Udforsk Cityringens mindre kendte pladser

6. november 2019

De fleste kender Rådhuspladsen, Gammel Strand og København H. Men med Cityringens åbning er det let at komme til en række af byens mindre kendte pladser og områder. Læs med og få inspiration til at gå på opdagelse i områderne omkring Skjolds Plads, Aksel Møllers Have, Poul Henningsens Plads og Nuuks Plads.

Kultur- og væksthus for børn og økoflippere
Skjolds Plads

En af byens nye pladser er Skjolds Plads, som ligger på kanten mellem Nørrebro og Østerbro. Her er flere veje blevet lukket af for biltrafik for at skabe plads til et byrum med en scene, bænke og træer. Begiver du dig på opdagelse i området omkring stationen, finder du Osramhuset lige om hjørnet i Valhalsgade. I det nørrebroske kulturhus mødes børnefamilier og forældre på barsel til gratis aktiviteter og events i børnehøjde – blandt andet børneteater, weekend-workshops og legestue, ligesom der også arrangeres koncerter, yoga og korsang. Som en del af Osramhuset ligger naboen Bioteket som et permanent containerbyggeri med økologiske værksteder og køkken i stueetagen. På førstesalen er et stort drivhus, som fungerer som vækstrum for planter, fisk og insekter. Tag et kig forbi og få inspiration til en bæredygtig fremtid, når der afholdes workshops og foredrag om alt fra fremtidens fødevarer til ølbrygning og fermentering.

 

Foto: Nina Horne

Bagværk værd at vente på
Poul Henningsens Plads

I København er der over de seneste år skudt utallige caféer og bagere op med det gode bagværk i centrum. Et af de steder, der kan få mundvandet til at løbe, er Østerbros Juno the Bakery, der ligger 600 meter fra Poul Henningsens Plads. Her køber de lokale – og folk langvejs fra – deres morgencroissanter og kardemommesnurrer. Lægger du vejen forbi en weekendmorgen, skal du væbne dig med tålmodighed, da der som regel er kø. Men det er ventetiden værd, for det kan smages, at bageriet tidligere i år vandt titlen som ”Byens Bedste Bager 2019” og at det er en tidligere michelinkok, der står bag. Der er kun to siddepladser i bageriet, så de fleste tager deres bagværk to-go. Det er også på Poul Henningsens Plads du skal stå af, hvis du har billetter til en forestilling på Østre Gasværk. I efteråret kan du blandt opleve La Bohème; Puccinis kærlighedsopera fra 1920’ernes Paris og familieteaterkoncerten ’Sigurd fortæller om de græske guder’.

 

Foto:  Maria Meiner Christensen

Kvalitetskaffe og mørkelagt midnatssvømning
Aksel Møllers Have

Tag Metroen til Aksel Møllers Have og lad rulletrapperne tage dig hele vejen op til det frederiksbergske café- og butiksliv, der udspiller sig på Godthåbsvej. Herfra kan du på få minutters gang nå et væld af både indendørs og udendørsaktiviteter. På en regnvejrsdag kan du tage forbi Frederiksberg Svømmehal, der er en af Danmarks ældste svømmehaller. Snup et par baner crawl i bassinet eller nyd roen i wellnessafdelingen, der tilbyder både dampbad, sauna og saltvandsbassin. Med jævne mellemrum arrangeres der events. For eksempel kan du på udvalgte fredage hen over efteråret tage med til midnatssvømning, hvor loftlyset skiftes ud med stearinlys. Melder kaffetørsten sig, er der fra Aksel Møllers Have kun 100 meter til en af Københavns mest anerkendte danske kafferisterier og -barer, The Coffee Collective, der ligger i en smuk, gammel industriel bygning på Godthåbsvej.

 

Foto: Kenneth Nguyen, Visit Copenhagen

Knudepunkt for leg og shopping
Nuuks Plads

Metrostationen ved Nuuks Plads ligger som en smørklat i krydset på Jagtvej; dér hvor Rantzausgade bliver til Borups Allé. Den nye metroplads udgør dermed et nyt knudepunkt for den indre del af Nørrebro. Kun en kort gåtur fra stationen ligger Nørrebroparken med boldbaner og en 3.500 kvadratmeter stor bemandet legeplads. Her har børnene mulighed for at boltre sig med udendørs bordtennis, legecykler og sandkasser, mens der indenfor er brætspil og bordfodbold til rådighed. Melder sulten sig, er det oplagt at slå forbi det pulserende cafémiljø på Stefansgade, der ligger langs Nørrebroparken. Den 750 meter lange gade udgør sammen med sin hippe nabo, Jægersborggade, et suverænt udgangspunkt for både shopping- og madoplevelser. Her ligger hyggelige caféer, dyre restauranter, smarte vinbarer og små specialbutikker med keramik og kunsthåndværk side om side og frister forbipasserende på slendretur.

 

Foto: Malin Poppy Darcy Morner, Visit Copenhagen