Film: Metroen under Covid-19-krisen

19. maj 2020

Få indblik i to Metro Stewarders hverdag under Covid-19, eller se hvordan vi deler håndsprit ud på ægte Corona-maner

Metro Steward i en Covid-19-tid

Der er taget en lang række tiltag for, at vores passagerer kan føle sig trygge, når de rejser med metroen under Covid-19. Dette inkluderer bl.a. ekstra skiltning, udkald og begrænsninger på antal af passagerer på stationer og i tog. Der er også indsat ekstra bemanding til at udføre løbende crowd control. Desuden opfordres der også til maks. to personer i en elevator og mindst fire trin til næste passager på rulletrappen.

I filmen har vi været en tur på arbejde med de to Metro Stewarder, Nela og Ermin, for at få en lille statusrapport fra metroens frontpersonale og høre om deres daglige håndtering af den særlige situation. De fortæller her om de initiativer, Metroen har taget, og hvordan passagererne kan hjælpe dem og hinanden til en tryg rejse. De har masser af ros til Metroens passagerer.

Læs om alle Metroens forskellige tiltag

Uddeling af håndsprit - på afstand

For at sikre bedst mulig håndhygiejne blandt passagererne i den offentlige transport har vi sammen med DOT taget initiativ til at uddele en stor portion håndsprit. I metrosystemet er uddelingen allerede i fuld gang på de forskellige stationer.

Frem mod sprituddelingen afprøvede vi forskellige metoder til at uddele, hvor der samtidig holdes afstand til passagererne. Dette oplevede vi en forholdsvis høj succesrate med. Se hvordan det gik for sig i videoen.