De fem mest populære stationer på Cityringen

6. november 2019

Cityringens 17 stationer er unikke og forskellige i deres udtryk, men blandt vores følgere på Facebook er der én station, som får ekstra meget kærlighed. Måske er det også din yndlingsstation?

5. plads til Gammel Strand – 110 stemmer

Gammel Strand var engang central for fiskesalget i København, hvor fiskerkoner solgte fisk til københavnerne. Metrostationen på Gammel Strand hører til blandt de ekstrasærlige metrostationer på Cityringen. Hér finder du nemlig Københavns længste rulletrappe, hvor du på nogle tidspunkter på dagen bades i blåt lys, mens rulletrappen transporterer dig 18 meter ned under jorden fra gadeplan og til stationens første niveau. Herfra kan du se, hvordan metrostationens vægge er beklædt med hvide keramiske plader, som er inspireret af det glimtende sollys i kanalens vand lige over stationen.

4. plads til Vibenshus Runddel – 134 stemmer

For at finde afstemningens fjerdeplads skal vi en tur til Østerbro. På Vibenshus Runddel ændrer stationen udseende alt efter, hvor på stationen du befinder dig. Hvis du er på vej ned mod perronen via rulletrapperne, vil stationens hvide vægbeklædning ikke umiddelbart fange dit øje. Men så snart du står på perronen, vil du med det samme kunne se, at de hvide paneler på væggene har forskellige farver på den nederste side af panelet. En lille hældning på panelerne gør, at farverne bedst kan ses, når du befinder dig på perronen, og når du først gør det, kan du se alle regnbuens farver.

3. plads til Marmorkirken – 334 stemmer

Københavns dybeste station, Marmorkirken, indtager en sikker tredjeplads i afstemningen. Med sin placering lige under selve Marmorkirken har byggeriet af den nye metrostation ekstraordinære dimensioner. Den gennemsnitlige metrostation befinder sig ca. 20 meter under jorden og har kun ét perronniveau, men for at metrostationen under Marmorkirken kunne bygges, måtte der graves endnu dybere og laves to perronniveauer. Faktisk befinder du dig 40 meter under jorden, når du står på stationens nederste perron, og den ekstra dybde betyder også flere rulletrapper – hele 20 individuelle rulletrappemoduler. Sammen med metrostationens sandfarvede kalkstenspaneler på væggene har stationen en varm og gylden farve, som er inspireret af de palæer, der ligger i Frederikstaden.

2. plads til Frederiksberg Allé – 415 stemmer

På en flot andenplads kommer Cityringens grønneste station, Frederiksberg Allé St. Under jorden prydes væggene af grønne paneler, som er inspireret af træerne langs den ikoniske allé over jorden. Kommer du fra stationen og tager rulletrapperne helt til gadeplan, vil du på de sidste meter blive mødt af en stor spejlkonstruktion, som hænger over dit hoved. Den er en del af det nybyggede Madkulturens Hus, som placerer sig lige over metrostationen.

1. plads til Enghave Plads – 757 stemmer

Med 339 stemmers afstand til andenpladsen indtager Enghave Plads suverænt førstepladsen blandt de stationer, som vores facebookfølgere bedst kan lide. De røde teglsten, der alle er håndlavede, hænger på stationens vægge som en reference til de mange murstensbygninger i det gamle vesterbrokvarter, som Enghave Plads St. ligger i. Over stationen har den kendte Vesterbro-plads fået en makeover bestående af et 50 år gammelt valnøddetræ i sin midte, nye røde bænke og en masse grøn beplantning fordelt på hele pladsen.

Klik her for at følge Metroen på Facebook.

Klik her for at læse flere nyheder.