Coronatiltag i metroen

29. januar 2021

Vaccinationsplanen er skudt i gang, og der er håb forude, men COVID-19-pandemien hænger forsat over os, og diverse restriktioner er stadig en realitet. Derfor er det vigtigt for os at sørge for, at metroen er så sikker som mulig for de passagerer, der fortsat rejser med og vores ansatte. Her har vi samlet de tiltag, som vi har indført i metrotog og på stationer for at skabe tryggere rammer.

Ekstra rengøring

Tog og stationer rengøres oftere og med flere desinficerende midler end førhen. Vi har især fokus på de berøringsflader, som passagererne oftest er i kontakt med. Det omfatter bl.a. håndtag, gelændere, billetautomater, check-in og -ud-standere og elevatorer på stationerne. Den ekstra rengøring er indsat i samarbejde med Rengøringsservice Danmark, Allianceplus og Profilservice A/S.

Se en lille film om den ekstra rengøring her.

Sprit på alle stationer

Der er opsat standere med håndsprit på alle stationer. De er sat op i nærheden af indgange, udgange og elevatorer, så det er nemt at spritte hænderne inden og efter, man har kørt med metroen.

Se en lille film om den ekstra de opsatte spritstandere her og her.

Plads i metroen og på stationer

Vi opfordrer alle til at sørge for god afstand i metrotogene. Derfor har vi også indsat flere afgange, når der er behov, så det er nemmere for passagerne at fordele sig i de mange tog. Vores Metro Stewards står klar i tog og på stationer for at holde øje og hjælpe alle med at overholde kravene. Passagerne kan også selv orientere sig med webappen ”Plads i Metroen”, der giver et overblik over, hvornår der er flest i togene, så de kan planlægge deres rejse derefter. Sidst, men ikke mindst, har vi genindført pladsbegrænsning i elevatorerne på max to personer samt afstandskrav på seks trin op ad rulletrapperne.

Information og dialog

Vi er i tæt dialog med myndighederne og er klar til at handle, hvis situationen ændrer sig. Derfor informerer vi også passagerne hurtigst muligt via pressemeddelelser og på vores hjemmeside, sociale medier, skærme på perroner og med printmateriale, hvis anbefalingerne om rejser ændrer sig.