Cityringen åbner den 29. september

27. juni 2019

Metroselskabet har nu sat dato på åbningen af byens nye metrolinje. Dørene ventes at gå op søndag den 29. september 2019.

Efter mere end otte års anlægsarbejde er der nu blot tre måneder til, at Cityringen med dens 17 nye
stationer kan åbne søndag den 29. september.

Arbejdet med at bygge de 17 nye stationer og få de førerløse tog til at køre er ved at være afsluttet. I perioden frem til september skal de sidste tests gennemføres og dokumenteres, og metrodriften skal køre som almindelig drift – dog uden passagerer. Dette arbejde danner grundlag for den endelige myndighedsgodkendelse, hvor der gives tilladelse til at køre med passagerer. Tilladelsen er derfor afhængig af, at tests og dokumentation er i orden, og kan først opnås kort tid før, Metroen er klar til åbning i september.

”Vi har bygget Metroen til glæde for de mange passagerer, der om kort tid vil opleve, at de kan komme nemmere og hurtigere rundt i byen. Vi er meget tæt på mål og glæder os til at kunne slå dørene op. De kommende måneder skal vi have de sidste tests på plads og køre normal metrodrift, så myndighederne får mulighed for gennemføre deres arbejde med den afgørende godkendelse til at vi må køre med passagerer", siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

”Stationerne og systemet er ved at være klar, og i de kommende måneder skal vi være sikre på, at alle tests og dokumentation er på plads og er afleveret i en ordentlig kvalitet, så myndighederne kan behandle det som led i den endelige godkendelse. Det har vi fuldt fokus på er på plads, men den
endelige garanti for åbningstidspunktet vil vi først kunne give tæt på åbningsdagen. Vi vurderer, at tidsplanen er realistisk, men det baserer sig på, at alle parter leverer en effektiv og koordineret indsats for at sikre et kvalificeret grundlag til at opnå den endelige sikkerhedsgodkendelse.” Metroselskabet vil efter sommerferien præsentere programmet for åbningsdagen.

Fakta om Cityringen

  • Cityringens 17 nye stationer vil forbinde Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By.

  • Cityringen vil allerede det første år fordoble antallet af metropassagerer, så der i 2020 vente at være i alt 122 mio. metropassagerer.

  • Cityringen er byens nye metrolinje M3, og der er maksimalt 12 minutter til den fjerneste station, uanset hvor du står på.

  • Cityringen kommer til at køre førerløst og i døgndrift ligesom den eksisterende metro, og der vil i myldretiden være maksimalt tre minutter mellem afgangene, så du behøver ingen
    køreplan.

  • I 2020 suppleres M3 af linjen M4, som bliver en linje fra København H til Nordhavn og Orientkaj. M4 vil øge frekvensen yderligere på Cityringen på strækningen gennem Indre By.

 

Yderligere information

Metroselskabets kommunikationsafdeling: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01.