Alle værkerne på Byens Hegn er unikke, og alle der kommer forbi hegnet har deres egen favorit.

På denne side har vi samlet et udvalg af værkerne, der har prydet hegnet. Hvis du ikke kan få nok, så kan du se endnu flere billeder på vores Instagram

'Happy Wall' af Thomas Dambo

Ikke alle kender Byens Hegn, men stort set alle har set 'Happy Wall'.

Væggen, hvor du kunne skrive og tegne lige hvad du kunne finde på ved at vende små låger, var udstillet på Kongens Nytorv fra april 2014 til april 2015.

Kunstneren Thomas Dambo laver sine værker i genbrugsmaterialer og har haft stor succes med 'Happy Wall'. Andre 'Happy Walls' har været udstillet over hele kloden - lige fra Beijing til Las Vegas. Men væggen på Kongens Nytorv var den første af sin slags.

Foto: Lene Skytthe

'Byfisk' af No Title

Hvad gemmer sig egentlig under vandoverfladen i Sortedamssøen?
Det kunne du se på No Titles 185 meter lange værk 'Byfisk'.

"Jeg ville gerne sætte fokus på de skjulte naturoplevelser i byen, som findes lige for næsen af os. På maleriet kan man derfor se søernes fiskearter i stort format samt navn på alle fiskene, så børn og voksne kan identificere dem og øve sig i at genkende den enkelte fiskeart" forklarede No Title på facebook.

De mange fisk kunne ses på hegnet ved Øster Søgade fra august 2017 til februar 2018.
Du kan se, hvor stort værket var i denne drone-video

Foto: Lene Skytthe

'Væsnet bag Muren' af Torbjørn Vinter og Christian Rask

Det er ikke altid, at de største værker, gør det største indtryk. Det viste Torbjørn Vinter og Christian Rask med deres fantasifulde væsen, der var ved at undslippe byggepladsen på Sønder Boulevard.

Væsnet boede på hegnet fra august 2014 til januar 2015.

Foto: Søren Hytting

'Sydhavnen for evigt' af VerdenErDin

På Mozarts Plads i Sydhavnen var der i begyndelsen af 2019 brug for et værk, der for alvor kunne repræsentere det farverige kvarter. Kunstnergruppen VerdenErDin tog udfordringen op og lavede det store graffitiværk 'Sydhavnen for evigt'.

I værket kan man se en lang række genkendelige elementer fra Sydhavnen - eksempelvis alpakaer fra Sydhavnstippen og den lokale pølsevogn.

Foto: Lene Skytthe

 

 

'Evolution part 2' af Ulrik Schiødt, Peter Skensved, Michael Wisniewski og Alexandre de Girardier mfl.

'Evolution part 2' på Enghave Brygge er med sine 480 meter det største værk nogensinde på Byens Hegn. Desuden er det også Europas længste sammenhængende graffitiværk.

Men hvorfor hedder værket 'part 2'? Længe inden der skulle være metrostation på Enghave Brygge, var området samlingssted for graffitimalere. Her stod nemlig en lang graffitimur, som gik under navnet 'Wall of Fame'. I slutningen af 90'erne besluttede Ulrik Schiødt sig for at male jordens evolutionshistorie i et langt værk. Han nåede kun til istiden, og siden blev væggen revet ned. I mellemtiden havde værket dog opnået ikonisk status i graffitimiljøet.

I 2018 stod der igen en væg på Enghave Brygge - nemlig Byens Hegn. Denne mulighed greb Ulrik Schiødt, som fik samlet en masse malere, der i løbet af sommeren malede de 480 meter evolutionshistorie. Denne gang nåede de hele vejen forbi nutiden og ud i fremtiden. 

Du kan stadig se værket på hegnet i dag. Flugger Farver har lavet denne video, hvor du kan høre lidt om værket.

Foto: Lene Skytthe

'Vrimmel' af Benjamin Noir

Værket 'Vrimmel' på Byens Hegn ved Trianglen var Danmarks største tegning. Den sort/hvide stregtegning forestillede bygningerne på Østerbro, og rundt omkring i vinduerne kunne man finde billeder af menneskerne, der bor i dem. Benjamin Noir har tegnet hele værket i fri hånd, uden skitse og brugte mere end 125 tuscher. Det tog ham et par måneder af sommeren 2017. 

Da det stod klart, at Byens Hegn på Trianglen snart skulle tages ned, blev Danmarks største tegning forvandlet til Danmarks største malebog i april 2018. Børn og kreative sjæle blev inviteret forbi hegnet, hvor alle der havde lyst, kunne få lov til at farvelægge den store tegning. Det kan du se på billedet til venstre.

I denne video kan du se Benjamin Noir fortælle om arbejdet med værket.

Foto: Lene Skytthe

'Seismic Wave' af Carl Krull

'Seismic Wave' var et 100 meter langt værk, på hegnet ved Øster Søgade fra sommeren 2017 til hegnet blev taget ned i april 2018.

De bølgende bevægelser i værket fungerede som et optisk bedrag, der ændrede sig alt efter, hvor man så det fra. Samtidig spejlede værket sig i vandoverfladen på Sortedams Sø.

Carl Krull er kendt for denne særlige type stregtegninger.

Foto: Lene Skytthe

'Hænder' af Miki Pau Otkjær

På hegnet i Nordhavn blev du hilst velkommen til bydelen af 'Hænder' fra maj 2017 til foråret 2018. 

Værket fik i 2017 Hegnspælens Publikumspris. Der var en pris stiftet af Metroselskabet. Byens Hegn. 

Foto: Lene Skytthe

 

'Højt til hest med Kong Christian' af Dina Brændstrup fra 1:1 landskab

De røde heste kom til Kongens Nytorv i to omgange. Første udgave efteråret 2014 og i en ny og mere robust udgave i sommeren 2015. 

Hestene blev omgående taget til sig af de forbipasserende til tage en ridetur på. 

Foto: Lene Skytthe

 

"Den Generøse Væg" af Frederik Lønow.

Projektet vandt konkurrencen Cool Construction i februar 2013, der var et samarbejde mellem Metroselskabet og Dansk Arkitektur Centers projet Innosite. Hegnets røde farvekonstruktion blev trukket ud fra hegnet og integreret i den nærliggende cafés møbler helt indtil sommeren 2016. 

Foto: Lene Skytthe

Værker fra SMK bearbejdet af Unges laboratorier for kunst (ULK)

 

Unges laboratorier for kunst (ULK), fra Statens Museum for Kunst lavede dette væk, i sommeren 2013, som en del af projektet Google Art project, hvor 158 af museets billeder er digitaliseret til fri brug. Værket var på hegnet helt frem til 2017. 

Foto: Frida Gregersen

 

'Mirror Wave' af Frederik Hesseldahl.

Buede spejle med malede mønstre på Kongens Nytorvhegnet, dannede baggrund for mange nye skæve vinker og syn fra juni 2017 til januar 2018. 

Foto: Lene Skytthe.