Tak for besøget til Åben Byggeplads

8. juni 2023

I søndags holdt vi Åben Byggeplads på den kommende Enghave Brygge metrostation på M4 Sydhavn. Tusind tak til alle jer, der kiggede forbi på en flot solskins-søndag og var med til at gøre dagen til en fantastisk dag.

Flere end 600 interesserede besøgende lagde vejen forbi og spurgte nysgerrigt ind til, hvordan et så komplekst, massivt byggeri bliver planlagt og udført, så vores dygtige arkitekter og andre medarbejdere fik livligt delt ud af deres viden.

Kunst i fokus
Kunstnerne Peter Skensved og Pernille With Madsen deltog også i dagen og fortalte detaljeret om henholdsvis ”Evolution”-kunstværket på Byens Hegn rundt om byggepladsen og udsmykningen med de fantastiske vægpaneler i ler nede i stationsrummet. Spændende fortællinger, som begge kunstnere begejstret delte med de fremmødte.

Mere metro i 2024
Det mest stillede spørgsmål i søndags var selvfølgelig, hvornår i 2024 den nye metro åbner med alle sine muligheder for at komme rundt i byen og videre ud i landet fra København Syd. Selvom vi er rigtig langt med byggeriet, og vi følger tidsplanen, så er der stadig mange detaljer, som skal på plads. Det gælder ikke mindst myndighedernes sikkerhedsgodkendelse af det samlede system. Så selvom vi er langt, så går der lidt endnu, før vi kan sætte en dato på. Men vi deler det gerne, når datoen ligger fast – for vi glæder os også til at se jer i metroen.

Indtil da kan du se lidt stemningsbilleder fra Åben Byggeplads i søndags her nedenfor.